Kahn: Lehmann peaks karjääri ära lõpetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kahn
Oliver Kahn Foto: Reuters / Scanpix

Viimasel nädalal kummaliste vägitegudega meedia tähelepanu köitnud Stuttgarti jalgpalliklubi väravavaht Jens Lehmann peaks endise Saksamaa koondise puuriluku Oliver Kahni arvates karjääri lõpetama.

Saksamaa koondise põhiväravavahi koha eest võitlevad Kahn ja Lehmann ei saanud aastaid omavahel läbi, ent kui Kahn 2006. aasta MM-finaalturniiri ajal koondisekarjääri lõpetas, näisid mehed omavahel lõpuks ära leppivat, kirjutab The Guardian.

2008. aastal tegi Kahn vahetult enne 39-aastaselt tippspordiga lõpparve, sel sügisel 40-aastaseks saanud Lehmann aga jätkab mängimist.

Viimasel nädalal on Lehmann ajalehtedesse jõudnud oma mõnevõrra kummalise käitumise pärast, näiteks otsustas ta keset Meistrite liiga mängu põit tühjendada, Saksamaa liigas aga astus ta 1:1 viigimängus Mainziga vastaste mängijale sihilikult varba peale ning sai punase kaardi ja pidi väljakult lahkuma. Lisaks on ta ka meedias oma kunagist koduklubi Arsenali kõvasti kritiseerinud.

Kahn usub, et on aeg, et Lehmann rahumeeli suurest jalgpallist lahkuks. «Ehk oleks parem, kui ta nüüd karjääri lõpetaks,» arvas Kahn. «Kes teab, mis järgmisena juhtuda võib. Jens on hea väravavaht, aga mida Stuttgarti klubi juhtkond tema tempudest mõtlema peaks? Pole enam mõtet jätkata. Stuttgartil tuleb nüüd selgusele jõuda, kas Lehmann aitab või häbistab meeskonda.»

Lehmanni ootab ees jutuajamine klubi spordidirektori Horst Heldtiga, et arutada võimalikku karistust tema hiljutise käitumise eest. Lisaks tuleb meestel omavahel lahendada rahaküsimus – eelmisel nädalal otsustas klubi Lehmannile määrata 40 000 euro suuruse rahatrahvi klubijuhtide avaliku kritiseerimise eest, ent Lehmann keeldub seda tasumast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles