Osa Eritrea jalgpallimeeskonnast põgenes Keeniasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eritrea jalgpallimeeskond
Eritrea jalgpallimeeskond Foto: AFP / Scanpix

Möödunud nädalal peetud matši järel jäi osa Eritrea jalgpallimeeskonnast Keeniasse.

«Punase mere poistena» tuntud Eritrea jalgpalluritest 12 ei astunud Keeniast kodumaale tagasi lennanud lennuki pardale, kirjutab AFP.

Mängijad kadusid Nairobis ning neid ei ole leitud.

Keenias matši korraldanute sõnul mängisid eritrealased väga hästi, kuid poolfinaalis kaotati Tansaaniale 0:4.

«Me ei märganud, et keegi oleks kummaliselt käitunud. Nad mängisid väga hästi. Eritrea meeskond oli turniiri üks parimaid,» selgitas Ida- ja Kesk-Aafrika jalgpalliföderatsioonide esindaja Nicholas Musonye.

Eritrea jalgpalliorganisatsioon võttis ühendust Keenias pagulaste ja põgenikega tegeleva organisatsiooniga. Organisatsioon lubas jalgpallurite kadumist uurida.

Eritrea jalgpallurid on rahvusvahelistel turniiridel ka varem välismaale jäänud. Eritrea president Isaias Afwerki valitsus hoiab seda vaest riiki raudses haardes ning inimestel ei ole palju õigusi.

«Jalgpall on üks neid asju, mis aitab noorel eritrealasel sõjaväest pääseda. Kui nende jalgpallikarjäär hakkab läbi saama, siis tekib kartus, et nad saadetakse ikkagi sõjaväelaagrisse. Selle tõttu püüavad noored mehed Eritreast põgeneda,» selgitas Aafrika jalgpalli telgitaguseid tundev inglane Steve Bloomfield.

Eritrea on riik Kirde-Aafrikas. Piirneb loodes Sudaani, lõunas Etioopia ja kagus Djiboutiga. Idas ja kirdes külgneb Punase merega.

Eritrea iseseisvus Etioopiast 1993. aastal ning on üks nooremaid iseseisvaid riike maailmas. 1998. aasta maist kuni 2000.aasta juunini toimus Eritrea-Etioopia sõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles