Valga otsib Leedust mängujuhti

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darius Silinskis ja Travis  Reed võitlushoos.
Darius Silinskis ja Travis Reed võitlushoos. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korvpalli Eesti meistriliigas eile Tallinna Kalevi alistanud Valga/CKE Inkasso soovib pärast aastavahetust tuua oma ridadesse mängujuhi.


«Heiko Rannula ei saa ju igas kohtumises mängida 40 minutit,» selgitas Valga peatreener Augenijus Vaskys. «Loomulikult eelistaksin ma sellel kohal mõnda leedulast, neil on hea korvpalliharidus. Mul pole midagi ameeriklaste vastu, ent soovin, et Valga mängiks rohkem Leedu stiilis – pealegi on meil juba leedulasest keskmängija.»



Valgal hea kaitse

216 cm pikkune Darius Silinskis etendaski eile Valga poolel üht peaosa. Koos Kristo Aabi, Ando Tagametsa ja Heiko Rannulaga andis ta 80:60 võidumängus oma meeskonna heaks suurima panuse. Lisaks kärbiti kaitsemänguga edukalt Kalevi rünnakutiibu.



«Mitu eelmist mängu lõppesid meie jaoks halvasti – liider Tagamets ja Antti Vasar olid vigastatud, ent nendeta kadus mängust teravus,» arutles Vaskys. «Rahulolu ei tekitanud ka Rannula ja Silinskise tegevus. Vestlesime tõsiselt ning täna oli kõik palju parem.»



Vaskys pidaski eilse võidu aluseks head kaitsemängu. Ta märkis, et enne mängu oli sellest hoolealustega palju juttu. «Kalev on rünnakul hea meeskond. Olen rahul, et lubasime neil visata vaid 60 punkti,» märkis ta.



Valga tõusis neljandaks


Valga tegi otsustava spurdi teise veerandaja lõpus, kui Tagametsa kolmeste abil käristati vahe 13-punktiliseks. Kolmandal veerandajal jätkas Valga maa-ala kaitset kasutanud Kalevi korvi pommitamist – kolmestega sopsasid peaaegu kõik, kes palli kaugelt teele saatsid.



Aab tõi Valga parimana 19 punkti, Silinskis lisas 15 punkti ja 10 lauapalli, Tagametsa arvele jäi 14 ning Rannula kontosse 12 punkti ja seitse söötu. Kalevi poolel Travis Reedilt 19 punkti ja 12 lauapalli.



Valga võit lükkas tiitlikaitsja Kalev/Cramo Eesti meistriliiga tabelis viiendaks. Parim võiduprotsent on Tartu Rockil, kel kirjas seitse võitu ja üks kaotus, Rakvere Tarval ja TTÜ-l on üheksa võitu ja kolm kaotust, Valgal seitse võitu ja neli kaotust ning Kalev/Cramol kuus võitu ja neli kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles