Leedu koondise endine peatreener lahkus Ukraina klubist

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramunas Butautas
Ramunas Butautas Foto: SCANPIX

Tänavusel korvpalli EMil Leedu koondise peatreenerina tegutsenud Ramunas Butautas lahkus Ukraina meistriliiga paremikku kuuluva BC Donetski peatreeneri kohalt.

45-aastane Butautas langetas otsuse pärast seda, kui meeskond kaotas EuroChallenge sarjas Belgia klubile Liege Basket, vahendab Eurobasket. Selle kaotusega muutusid Donetski klubi võimalused pääseda eurosarja järgmisele etapile õhkõrnadeks.

Ukraina meistriliigas jagab Donetsk endiselt esikohata. Ühisliiga alagrupiturniiril jagab aga meeskond kahe võidu ja kahe kaotusega teist-kolmandat kohta.

Butautas on tuttav ka Eesti korvpallisõpradele. Leedu koondise peatreeneri ameti kõrvalt juhendas ta poolteist hooaega Balti liigas pallinud Riia ASK-d. Möödunud hooajal sattus aga klubi majanduslikesse raskustesse ning Butautas lahkus poole hooaja pealt ametist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles