Aasta ettevõtja Indrek Sepp: võidusõit on ärist raskem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pristise asutaja ja omanik Indrek Sepp.
Pristise asutaja ja omanik Indrek Sepp. Foto: Peeter Langovits.

Autoringrajasõidus mitmeid Eesti, Soome ja Balti meistritiitleid noppinud Indrek Sepp sai novembris juurde veel ühe väärika tiitli. Pristise omanik ja Nõukogu esimees Sepp nimetati Eesti aasta ettevõtjaks.

Sepp tunnistas Ruudulipule antud intervjuus, et peab sporti ja võidusõitu äritegevusest raskemaks valdkonnaks. Miks?

«Lisaks võidutahtele tuleb spordis mängu ka sportlik emotsioon,» selgitas Sepp. «Sul võib olla eeskujulik tehnika, piisavalt head insenerid, kuid see ei pruugi võitu tagada.Võidu tahe ja klapp kogu meeskonnaga peab saavutama sellise hingelise seisundi, kus kõik osapooled annavad 110 protsenti! Ehk kõik peab klappima koos õnnega.»

Samas ei kippunud Sepp äris ja spordis võidetud tiitleid võrdlema.

«Hobiga saavutatud tiitlil on oma väärtus ja ettevõtlusega saavutatul on teine väärtus. See tähendab, et igapäevane raske töö selleks, et luua töökohti, positsiooni turul ja teenida kasumit on midagi sellist, mis on minu põhiülesanne. Väga liigutav kui keegi seda väärtustab ja läbi selle annab kogu Pristise meeskonnale kvaliteedimärgi. Võidusõiduga saavutatud tiitlitel on ikkagi sotsiaalne mõõde, mida rahas ei mõõda ja neid saavutusi tulebki käsitleda kui hobitegevust. Võin võrdluseks tuua, et võidusõitu paigutatud rahalisi vahendeid võiks ehk hinnata kortermaja terve püstakuga, aga kui see ainult püstak kortereid olekski...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles