Mainekas ajakiri valis Taaramäe aasta 50 parema ratturi sekka!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe ei suutnud Hispaania velotuuril tehtud ponnistustest maailmameistrivõistlusteks taastuda.
Rein Taaramäe ei suutnud Hispaania velotuuril tehtud ponnistustest maailmameistrivõistlusteks taastuda. Foto: Reuters / Scanpix

Ajakiri Procycling valis oma detsembrikuu numbris 50 ratturit, kes on lõppema hakkaval aastal jätnud jälje jalgrattaspordi ajalukku.

Ülemaailmselt tunnustatud jalgrattaajakirja andmetel on vaja erilisi isikuomadusi, et maailma raskeimal spordialal esile tõusta.

Kõiki neid omadusi ja tulemusi arvestades tunnistati parimaks Columbia HTC värvides võistlev Briti sprinter Mark Cavendish. Teiseks valiti Astrana särgis sõitev Hispaania rattur Alberto Contador ja kolmandaks Norra rattur Edvald Boasson Hagen, kes võistleb koos Mark Cavendishiga Columbia HTC-is.

Ajakirja poolt pälvis tunnustuse ja kõrge 32. koha Cofidises leiba teeniv eestlane Rein Taaramäe.

Tour de I´Aini ja Baskimaa tuuri mägedeetappide kõrghetked ning Eesti meistrivõistluste grupi- ja temposõidu võidud annavad lootust sellelt noormehelt tulevikus oodata palju, arvavad ajakirja Procyclingu spetsialistid.

Kaks aastat tagasi olid Cofidise treenerid veendunud, et nende SRM seade oli rikkis, kui Taaramäe nagu buldooser mäkke sõitis ja samaaegselt andur näitas ebatavalist kuuevatilist võimsust kilogrammi kohta.

Taaramäest olid tagapool sellised tuntud nimed nagu David Moncoutie (Cofidis) 36. koht, Lius Len Sanchez ( Caisse d`Èpargne ) 38. koht, Carlos Sastre ( Cervelo Test Team) 39. koht. Top 50 lõpetas Venemaa rattur Aleksander Kolobnev ( Saxo Team), kelle hooaja tippsaavutuseks oli MM-hõbe ühisstardiga sõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles