Priit Narusk: kohe veel püssi põõsasse ei viska

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Narusk.
Priit Narusk. Foto: Jüri Järv.

Norra laskesuusataja Ronny Hafsås avaldas eile, et otsustas kehvade tulemuste tõttu püssi mõneks ajaks rahule jätta ja murdmaasuusatamisele keskenduda.


Beitostølenis murdmaasuusatamise hooaja avaetapil 15 km vabatehnikasõidu võitnud Hafsås püüabki nüüd Norra murdmaasuusakoondisesse murda ja Vancouveri olümpial sel talvel korra juba edu toonud distantsil võistelda.



«Otsustasin, et keskendun murdmaasuusatamisele,» kinnitas 24-aastane Hafsås. «Mul on laskesuusatamises väga kehvasti läinud. Võimalusi on olnud, aga pole suutnud normaalset tulemust teha. Olümpiakoondisesse ma kindlasti ei mahuks.»



Sarnaselt Hafsåsiga pole ka kevadel karjääris kannapöörde teinud ja murdmaasuusatamise biatloni vastu vahetanud Priit Naruskil hooaeg just edukalt kulgenud. IBU karikasarjas võistelnud Naruski parim tulemus on Rootsis Idres sprindis saavutatud 62. koht. «Ega ma siis nüüd kohe veel püssi põõsasse ei viska, aga eks ma ikka lootsin paremat,» tunnistas detsembri alguses 32-aastaseks saanud Narusk.



Üleminek ühelt alalt teisele on kulgenud üsna valulikult. IBU karikasarjas viiel võistlusel kaasa teinud Narusk eksis koguni 31 lasul, neist 20 eksimust tulid püstitiirudes. «Nii on, jah, ma ei teagi, miks niimoodi läks,» oli Narusk nõutu. «Ma ei ole leidnud oma kiirust, millega tulla lasketiiru ja need viis märki maha lasta. Võib-olla olen liialt punninud, mõelnud, et nüüd tulen ja teen. Aga tuleks võtta asja kergemalt, hops tiiru, püss palgele ja ära lasta.»



Tuleviku osas jättis Narusk esialgu otsad lahtiseks. Esmalt on plaanis võistelda laskesuusatamise Eesti meistrivõistlustel, mis pidanuks toimuma sel nädalavahetusel, ent lükkusid lumepuuduses edasi detsembri lõppu või jaanuari algusesse. «Selle aastanumbri sees olen veel kindlasti laskesuusataja, Eesti meistrivõistlustega jagatakse ära, kes kuhu läheb,» sõnas ta. «Kui tuleb koju jääda, võistlen murdmaavõistlustel.»



IBU karikasari enam suurt rahuldust ei paku? «Ma ei teagi. Tulemas on ju Otepää MK-etapp, kus jagatakse ka olümpiakohti, näiteks klassika­sprindis,» arutles Narusk. «Füüsiline vorm on mul hea, sõita jõuan.»



Arvestades, et Eesti mees­sprinterid pole sel hooajal millegi erilisega veel hiilanud, ei pruugigi Naruski võimalused klassikasprindis olümpiale jõuda väga utoopilised olla. Viimati võistles Narusk murdmaasuusatamise MK-etapil märtsis Trondheimis, siis sai ta näiteks klassikasprindis 39. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles