Imeujuja Phelps: saan negatiivsetest kommentaaridest jõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps
Michael Phelps Foto: Reuters / Scanpix

14-kordne ujumise olümpiavõitja Michael Phelps tunnistas intervjuus Suurbritannia ajalehele The Times, et on juba väiksest saadik saanud jõudu tema pihta suunatud negatiivsetest kommentaarides.

Kui Phelps oli 12-aastane koolipoiss, ütles tema õpetaja talle ühel päeval, et ta ei saavuta oma elus kunagi mitte midagi. «Mäletan siiani, mida siis tundsin,» avaldas Phelps. «Olin just ujumisega tõsisemalt tegelema hakanud ja see kommentaar puudutas mind sügavalt. Mul oli niigi raske, tundsin end koolis autsaiderina, ma ei sobinud kuskile. Aga ma ütlesin endale, et õpetaja võib mõelda, mida tahab, kuid ma näitan talle, et ta eksib.»

Sellest päevast alates on Phelps negatiivsetest kommentaaridest hoopis jõudu ammutanud. Kui ta enne Pekingi olümpiat teatas, et kavatseb võita kaheksa kuldmedalit, arvas Austraalia ujumislegend Ian Thorpe, et Phelps on endale üsna võimatu eesmärgi seadnud.

Kuidas Phelps reageeris? Printis Thorpe’i arvamuse välja ja kleepis selle Pekingis oma kapiuksele ning vaatas seda igal hommikul. Ja võitis kaheksa kuldmedalit.

«Kui inimesed minus kahtlevad, saan kõvasti motivatsiooni juurde,» tunnistas Phelps. «Kõik see negatiivsus on nagu kütus, mis mind päevast päeva edasi viib.»

«Tahan näidata, et suudan saavutada asju, mida inimesed peavad võimatuks. See kõik algas õpetaja lausega, aga nüüd otsin juba internetist, kes veel arvab, et ma ei saa hakkama. Ükskõik, on see siis kaasvõistleja, ajakirjanik või keegi muu,» jätkas Phelps. «Mida negatiivsemad nad on, seda kindlam olen, et saan hakkama. Ja teate mis? Kui ma olen endale mingi eesmärgi võtnud, siis miski ei peata mind. Mitte miski.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles