Veideman – noortekoondise «killerist» Tarva taltsutajaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veidemann
Rain Veidemann Foto: bctarvas.ee

Tähelepanelikumad korvpallisõbrad on kindlasti märganud, et Eesti meistriliiga liidri Rakvere Tarvase rivistuses teeb tänavu ilma keegi Rain Veidemani nimeline.

Vähe sellest, et äsja 18-aastaseks saanud Veideman on pidevalt väljakul, usalduse krooniks on noormängija tõusnud viimasest kolmest kohtumisest kahes Tarvase resultatiivseimaks, kirjutab ajakiri Basket.


Kui tavalisele korvpallisõbrale on Veidemani nimi veel suhteliselt vähetuntud, siis noortekoondistes on noormees juba aastaid mehetegusid teinud. Nii näiteks alistati suvel, suuresti Veidemanni juhtimisel, U18 vanuseklassi noormeeste korvpalli EM-i B-divisjoni alagrupiturniiril Sarajevos neli vastast viiest. Veidemann oli neis mängudes koondise resultatiivseim, visates 20,4 punkti mängus.
Koondise peatreeneri Indrek Ruudu sõnul oli ja on Veidemani trump selles, et ta ei karda suuremaid ega tugevamaid mängijaid.

«Rain on väga kihvt mängija,» täiendas Tarvase tagamängijat «killer» tüüpi mängijaks kutsuv Ruut.
Möödunud hooajal esmakordselt meistriliiga hõngu nuusutanud Veideman ei ole hakanud ka meeste seas kätt väristama, kerkides kohe avahooajal meistriliigas palliva Kuremaa viiendaks skooritegijaks. Kuremaa särgis mullu 16 kohtumises väljakule pääsenud Veideman mängis keskmiselt 25 minutit ja tõi 10,8 punkti, 4,4 lauapalli ning 1,8 resultatiivset söötu.
Noortekoondistes säranud korvpallureid on Eestis ka varem nähtud, kuid kahjuks on mitme sära meeste hulka siirdumisega tuhmunud. Aastaid noortekoondiste liidrite hulka kuulunud 192 cm pikkune Veidemann meeste hulka siirdumisega sära ei kaotanud, pigem vastupidi.
Pärast Kuremaal veedetud avahooaega, alustas noor mängumees tänavust hooaega juba tunduvalt tugevamas klubis – Andres Sõbra kutsel Rakvere Tarvases. Lääne-Virumaa klubi lootsile oli noor mängumees nii meeldima hakanud, et hooajaeelsetes intervjuudes lootis ta Valmo Kriisa ja Ardo Ärmpalu kõrval põhitegijana näha ka toona alles 17-aastast Veidemani.
Kõik järgnev on juba ajalugu. Tarvas juhib Eesti korvpalli meistriliigat ja Veideman on üks klubi põhitegijaid. Noorest mängumehest on enam platsil viibinud vaid Eesti koondise raudvara Kriisa ja Rakvere publiku vana tuttav Kristo Saage. Keskmiselt 33 mängitud minuti jooksul on Veideman toonud oma koduklubile 14,4 punkti, 3,3 lauapalli, 2,2 vaheltlõiget ning 1,4 resultatiivset söötu.
Ruudu sõnul on Veidemani puhul suurim küsimärk mängumehe vasak jalg, mille lihased ei arene parema jalaga samas rütmis. «Aga isegi vaatamata sellele on ta väga hea mängumees,» lisas Ruut.
Veidemanni sõnul peab jalg koormustele ilusti vastu. «Varem tegin jala kallal kõvasti iseseivat trenni, nüüd natukene vähem,» selgitas Veideman. «Sain uue arstiga jälle ühendust ja peab lootma, et ta teeb imet.»
Mis selle hooaja esiletõusu puudutab, siis on Veidemani arvates kõik väga hästi. «Andres annab mulle palju mänguaega, mis on ülimalt positiivne ning loodan, et ma olen oma koha ka hästi välja mänginud,» sõnas Veidemann.
Kui Veideman on võimsalt meestekorvpalli tipptegijate hulka murdnud, siis Tarvase noore tagamängija kaks lemmik noormängijat Siim-Sander Vene ja Sven Kaldre peavad mänguaja eest veel võitlema.
Kui Euroliiga klubisse Kaunase Žalgirisse kuuluv Vene saab viimasel ajal ühe enam väljakule, siis Tartu Ülikool/Rocki rivistusse kuuluval Sven Kaldre nii hästi ei lähe.

«Kuldse käega ja heade oskustega poiss, aga kahjuks istub ta Rocki pingi peal,» võrdles Veideman U18 koondisekaaslase esimesi samme meestekorvpallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles