Balta ja Veerpalu valiti Eesti aasta sportlasteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Liis Treimann / Postimees

Nokia Kontserdimajas toimunud galaõhtul «Spordiaasta Tähed 2009» kuulutati välja lõppema hakkava aasta parimad sportlased, treenerid ja alaliidud.

Parimaks meessportlaseks nimetati murdmaasuusatamise maailmameister Andrus Veerpalu. Teisteks nominentideks olid Tanel Leok, Gerd Kanter, Martin Padar ja Mikk Pahapill.

Parimaks naissportlaseks tunnistati kergejõustiku sise-EM-il kaugushüppes kulla pälvinud Ksenija Balta. Teisteks nominentideks olid Kaisa Pajusalu, Kaia Kanepi, Jelena Glebova ja Jane Trepp.

Parimaks võistkonnaks nimetati sõudmise paarisaeruline kahepaat Allar Raja – Kaspar Taimsoo, kes võitis MM-il pronksi ja tuli Euroopa meistriks.

Teisteks nominentideks olid Eesti tennisenaiskond ja Eesti võrkpalli rahvusmeeskond.

Aasta treeneriks tunnistati Eesti suusakoondise juhendaja Mati Alaver. Teisteks nominentideks olid Matti Killing ja Avo Keel.

Paremateks spordiorganisatsioonideks tunnistati (tähestikulises järjekorras) Eesti kergejõustikuliit, Eesti suusaliit ja Eesti sõudeliit.

Aasta noorsportlaseks tunnistati kuni 20-aastaste EM-il kolmikhüppes kulla pälvinud Liane Pintsaar.

Aasta parasportlase auhinna pälvis Kairit Olenko, kes võitis Taipeis toimunud kurtide olümpiamängudel kolm kuldmedalit. Olenko oli kurtide maailmarekordiga 14,40 sekundit parim 100 m tõkkejooksus, võitis odaviske 44.56-ga ja seitsmevõistluse 4846 punktiga.

Lisaks võitis Olenko kurtide olümpial pronksi 4x100 m teatejooksus.

Dopinguvastase võitluse eest tunnustati doktor Peeter Mardnat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles