Väikeriigi unistus jalgpalli MMist sai FIFA otsuse järel dramaatilise lõpu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheneemesaarte mängijad tähistamas Tuneesia alistamist. Täna teatas FIFA, et Roheneemsaared saavad selle kohtumise eest kirja hoopis tehnilise kaotuse.
Roheneemesaarte mängijad tähistamas Tuneesia alistamist. Täna teatas FIFA, et Roheneemsaared saavad selle kohtumise eest kirja hoopis tehnilise kaotuse. Foto: SCANPIX

2014. aasta jalgpalli MMi Aafrika kvalifikatsiooniturniiril sai otsa Roheneemesaarte unitus finaalturniirist. Roheneemesaared alistasid viimati 2:0 Tuneesia ning pääsesid otsustavasse play-off’i faasi, kuid nüüd võeti neilt keelatud mängija kasutamise eest võit ja võimalus edasipääsule.

Roheneemesaared saatsid otsustavas alagrupimängus teiste seas väljakule kaitsja Fernando Varela, kes oleks pidanud aga mängukeelu tõttu kohtumise vahele jätma. Pärast eksimuse ilmsikstulekut teataski Rahvusvaheline Jalgpalli Liit FIFA, et Roheneemesaared saavad võidu asemel kirja hoopis tehnilise kaotuse. Sellega langesid Roheneemesaared alagrupis teiseks ja võitjaks kerkis Tuneesia.

2014. aasta MM-valikturniiril Aafrikas keelatud mängija kasutamise eest lisaks karistada saanud veel Burkina Faso, Ekvatoriaal-Guinea, Etioopia, Gabon, Sudaan ja Togo.

Esmaspäeval loositakse kümme konkurentsi jäänud Aafrika meeskonda play-off’i paaridesse, kes siis omavahel selgitavad MMile pääsejad.

Lisaks Tuneesiale jõudsid lõpuks play-off’i veel Etioopia, Elevandiluurannik, Ghana, Burkina Faso, Nigeeria, Egiptus, Alžeeria, Kamerun, Senegal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles