Pärnu ja TTÜ osalevad turniiril Peterburis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ võrkpallimeeskond.
TTÜ võrkpallimeeskond. Foto: www.volley.ee

Võrkpalliklubid Pärnu VK ja TTÜ osalevad esmaspäevast kolmapäevani Peterburis rahvusvahelisel turniiril, Zinovi Tšornõi memoriaalil.

Jõuproovist võtavad osa ka Venemaa tugevuselt teise liiga klubid Peterburi Avtomobilist ja Nižnevartovski Jugra, kes asuvad tabelis vastavalt viiendal ja kuuendal kohal.

NSVLi ja Vene NFSV teeniline treener, meditsiinikandidaat Tšornõi suri 1994. aasta detsembris 54-aastasena Moskva lähistel Odintsovos viis minutit pärast võrkpallimängu lõppu.

Tšornõi oli 16 aastat seotud Avtomobilistiga - treeneri, vanemtreeneri ja hiljem peatreenerina. Tšornõi oli kauaaegne legendaarse treeneri Vjatšeslav Platonovi abiline. Pärast Platonovi siirdumist tööle Soome viis Tšornõi kahel korral (1992 ja 1993) Piiteri meeskonna Nõukogude Liidu meistriks.

Tšornõi on pärit Eestist, kodulinnaks Pärnu. Seetõttu on tema mälestusturniiride alatiseks külaliseks meie suvepealinna meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles