Eesti korvpallur siirdus Tšehhi kõrgliigasse

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Ptitsõna (nr 8) Eesti meisternaiskonna ridades.
Anastassia Ptitsõna (nr 8) Eesti meisternaiskonna ridades. Foto: Argo Luigas/basket.ee

Eesti naiste korvpallikoondise kandidaatide hulka kuulunud mängujuht Anastassia Ptitsõna siirdus Tšehhi kõrgliigasse BK Lokomotiva Karlovy Vary ridadesse. Möödunud hooajal sai klubi liigas üheksanda koha.

22-aastast Ptitsõnat testiti põhjalikult kaks nädalat ning esialgu sõlmiti leping detsembri lõpuni. Uues naiskonnas hakkab ta täitma põhimängujuhi rolli. «Mänguaega peaksin päris palju saama, vahetust hakkavad andma korraliku tasemega noored. Loodan siit palju vajalikke kogemusi saada,» sõnas esimese välislepinguni jõudnud mängija.

Karlovy Vary on kaunis kuurotlinn. «Siin on väga palju turiste, just venekeelseid. Ja erinevaid sanatooriume,» kirjeldas Narvas treenerist ema Irina käe all korvpalluriteed alustanud mängija uut keskkonda.

Klubi asjaajamine jätab tema sõnul pisut soovida, sest majandusseis on raske ka seal. «Nad tahavad igal võimalusel kulusid kokku hoida ja seetõttu jätab asjaajamine pisut soovida. Näiteks esimesele liigamängule sõitmiseks peame ärkama hommikul kell 5, et teele asuda. Ja arstliku kontrolli jaoks pidime ise vastava arsti üles leidma,» rääkis Ptitsõna.

Lisaks Ptitsõnale on klubis ka leegionär Horvaatiast. Hooajaeelsete kontrollkohtumiste põhjal on sealne mäng tunduvalt kiirem kui Eestis. «Tempo on tõepoolest väga kiire ja see vajab pisut harjumist,» kinnitas ta.

Hooaeg algab Karlovy Vary naiskonna jaoks juba 21. septembril, mil minnakse vastamisi Praha DSKga. 

Eelmisel hooajal mängis Ptitsõna Eesti meisterklubis Eclexis, kus viskas Eesti-Läti ühisliiga avahooajal mängus keskmiselt 8 punkti ja jagas 3 korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles