Vigastust raviv Risto Lepp teeb Tallinnas käsipallirevolutsiooni

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Lepp HC Kehra särgis.
Risto Lepp HC Kehra särgis. Foto: Raigo Pajula

Eesti meeste käsipallikoondise mängujuht Risto Lepp (30) jääb vigastuse tõttu käsipalliväljakutelt eemale vähemalt kuni aastavahetuseni ning keskendub seniks enda loodud käsipalliklubi HC Tallinn noortetöö arendamisele. 

Eelmise hooaja Luksemburgi klubis Dudelange mänginud Lepale tehti aprillis õlaoperatsoon ning taastumine võtab aega vähemalt 6 kuud. Lõikuse käigus paigaldati õlga kinnitused eesmärgiga hoida õlavarreluu stabiilselt liigesepesas, et vältida tulevikus õla liigesest väljaminemist, vahendab HC Tallinna pressiteenistus.

«Luksemburgi arstide sõnul ei pea ma muretsema tippsporti naasmise pärast, kuid kiirustada ma soovi. Pigem keskendun taastusravile mõned kuud rohkem ning teen ennast jälle täielikult mängukõlblikuks,» sõnas Lepp.

Profikarjääri jooksul ka Hispaanias ning Saksamaal mänginud Lepp teeb praegu taastusravi Eestis ning aastavahetuse paiku otsustab, mis saab edasisest karjäärist.

«Praegu on kõige tähtsam terveks saada. Siis otsustan, kas mängin edasi, teen vaheaasta või lõpetan profikarjääri. Kõik variandid on huvitavad, kuid kõige enam paneb südame põksuma enda loodud käsipalliklubi HC Tallinn. Taastusravi ajal soovin Eestis keskenduda teist hooaega tegutseva klubi arendamisele. Meie noortesüsteemis on hetkel käivitamisfaasis 8 erinevat treeninggruppi 1.-4. klassi poistele-tüdrukutele, mis tegutsevad Pirital, Randveres, Kadriorus ja Peetris. Klubis treenivate laste hulk on ilmselt juba lähinädalatel jõudmas üle 100. Klubi juhtimine on äärmiselt vinge, kuid keeruline protsess. See nõuab tohutult energiat ja finantsi esimestel aastatel, et süsteem korralikult üles ehitada,» sõnas HC Tallinna tegevjuht ja IV taseme treenerikutset omav Lepp, kes jagab klubi kolme noortetreeneri kõrval tänavu ka ise oma kogemusi lastele edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles