FIFA arsti käsk: Katari MM tuleb korraldada talvel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatar valmistub jalgpalli MMiks.
Qatar valmistub jalgpalli MMiks. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) meditsiinikomisjoni juht Michel D’Hooghe kavatseb järgmisel kuul toimuval üldkogul esitada käsu 2022. aastal Kataris toimuva MM-finaalturniiri üleviimiseks talvekuudele.

D’Hooghe’i sõnul kujutaks tavapärasel suvisel ajal mängude korraldamine sadadele tuhandetele fännidele liialt suurt terviseriski, vahendab PA Sport. Belglase sõnul ei ole probleemiks mitte niivõrd mängud, vaid pigem fännide liikumine ühelt staadionilt teisele. Kataris valitseb suvekuudel kuni 50-kraadine kuumus.

«Minu arvamus on väga kindel. Meditsiinilisest vaatepunktist võttes ei ole minu arvates mõistlik palavatel suvekuudel mängida. Olen kindel, et Katar suudab oma tehniliste oskuste juures luua nii mängude kui ka treeningute ajaks mängijatele stabiilse ja vastuvõetava temperatuuri,» sõnas D’Hooghe. «Kuid MM on midagi enamat kui vaid mängud ja mängijad. Olen käinud kaheksal MMil – ma tean üht-teist. MMil on 32 delegatsiooni, kogu FIFA ametnike perekond ja kuni 15 000 ajakirjanikku, kes teevad samuti ränka tööd. Mis aga kõige tähtsam, MMil on ka fännid,» lisas belglane.

FIFA täitevkomitee nõustub ekspertide arvates järgmisel kongressil MMi üleviimisega talvele, tõenäoliselt 2022. aasta novembrisse-detsembrisse. Seejärel hakatakse aga mõtlema, kuidas korraldada ümber Euroopa suurliigade hooajad ja rahvusvaheliste kohtumiste kalender. Suurliigadele valmistab muret see, et ka 2021. aasta Maailmajagude karikaturniir tuleb korraldada talvel ning see lööb koguni kahel aastal järjest senise süsteemi täielikult sassi.

D’Hooghe usub siiski, et need probleemid on lahedatavad. «Meil on üheksa aastat aega, et lahendus välja nuputada. Mõistan, et raskusi võib tekkida. Minu asu on aga anda meditsiinilist nõu, ülejäänut arutagu teised,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles