Video: Eesti elanik pani Venemaa kõrgliiga mängul Tšetšeenia lipu põlema

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Zeniidi fännid.
Peterburi Zeniidi fännid. Foto: SCANPIX

Petrogradi kohus mõistis süüdi Eesti elanikust noormehe, kes süütas Peterburi Zeniidi ja Groznõi Tereki vahelise Venmaa jalgpalli kõrgliiga kohtumise ajal tribüünil Tšetšeenia lipu.

Uudisteportaali Sports.ru andmetel karistati Vjatšeslav U. nimelist 23-aastast noormeest 1000 rubla ehk umbes 22 euro suuruse trahviga. Laupäeval peetud mängu võitis Zenit 2:0. Huligaanitsemise ja purjuspäi staadionil viibimise tõttu pidas politsei kinni veel 12 Zeniidi poolehoidjat.

Tereki vanemtreener Jevgeni Ševeljev märkis, et enamik Zenidi poolehoidjad on normaalsed inimesed, kuid võttis seda teravamalt sõna huligaanide aadressil. «Sain nii mängu ajal kui ka pärast mängu Zenidi toetajatelt palju vabandavaid tekstisõnumeid. Paari debiiliku pärast ei maksa veel kedagi vihkama hakata. Mul on mõlema meeskonna fännidele vaid üks suur palve: rahustage need idioodid maha,» kirjutas Ševeljev Twitteris.

Tereki maruvihane president Magomed Daudov lisas aga samuti Twitteri vahendusel: «Sellist pühaduseteotust tuleb karistada!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles