Dopingukütid tegid Vuelta võitjat taga ajades vea

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Horner tähistamas Vuelta üldvõitu.
Christopher Horner tähistamas Vuelta üldvõitu. Foto: SCANPIX

USA Antidpongu Agentuur USADA teatas eile pärastlõunal, et jalgratturite mitmepäevasõidu Vuelta võitnud Christopher Horner jäi dopinguküttidele kättesaaamtuks, kuna dopingukütid ei teinud piisavalt tähelepanelikult oma tööd.

Dopingukütid üritasid Hornerit pärast triumfi tabada, kuid hotelli saabudes sportlast seal ei olnud. Tegelikkuses oli Horner koos abikaasaga teises hotellis ja vastav sissekanne oli olemas ka dopinguküttide andmebaasis. Seega ei jälginud dopingukütid piisavalt hoolikalt sportlase poolt esitatud andmeid ja järgmisesse hotelli jõudes oli Horner sealt juba siirdunud lennujaama.

«Horner täitis täpselt juhiseid ja kuna see info läks läbi meie edasi hispaanlastele, siis ei jõudnud uuenenud info piisavalt kiiresti edasi. Seega ei eksinud Horner ühegi reegli vastu,» teatas USADA ametlikus avalduses.

Seega juhtunule mingit karistust ei järgne ja juhtumist Horneri kontole mingit märget maha ei jää. Vastavalt WADA reeglitele võib sportlasele määrata võistluskeelu, kui ta ei ole 18 kuu jooksul kolmel korral dopinguproovi andmiseks kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles