Algava korvpallihooaja kõige huvitavamad värbamised, mängijad ja küsimused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise keskmängiga Janar Talts liitus Tartu Rockiga.
Eesti koondise keskmängiga Janar Talts liitus Tartu Rockiga. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Postimees toob algava korvpallihooaja eel välja meeskondade kõige huvitavamad täiendused, põnevaimad mängumehed ja esitab hooaja mõistes ka kõige olulisema küsimuse.

Parim tehing

Tartu Rockil õnnestus värvata Eesti koondise tugitala Janar Talts. Ta mängis samas ka enne välismaale siirdumist, kuid pole kahtlustki, et Venemaal ja Itaalias saadud karastus on mõjunud talle positiivselt. Tõsi, tartlased võinuks hea õnne korral leida ka samal tasemel leegionäri, kuid konservatiivses Tartus on oma (eestlastest) mängijad kõrgemas hinnas. Talts on aga Eesti mõistes magnet.

Huvitavaim käik

Rakvere Tarvas värbas 2003. aasta Euroopa meistri ja lisaks ka EMi pronksi võitnud leedulasest mängujuhi Giedrius Gustase. Pole kahtlust, et tegemist on kõige tituleerituma palluriga, kes leegionäridest Eestisse toodud. Gustase teenistusleht on kirju ja lisaks aastaid Leedu koondisse kuulumisele täis korralikul tasemel klubisid.

Kui Gustasele peaks Andres Sõbra stiil sobima, võib temast saada Eesti meistriliiga üks kasulikumaid mängijaid.

Vanim mängija

Kui kõik läheb hästi, lõpetab Tartu Rocki tagamees Valmo Kriisa kevadel hooaja 40-aastasena. Kriisa püsis suvel pikka aega lepinguta, kuid vanas mängumehes pulbitses soov veel üks hooaeg tipptasemel kaasa lüüa. Ilmselt ei kujune tema mänguline roll kuigi suureks, ent seda olulisem on ta oma eeskujuga treeningutel. Vaevalt leidub noort mängumeest, kes tahaks «pensionärile» alla jääda.

Suurim küsimus

Kas miski suudab kõigutada Kalevit võitmast neljandat järjestikust meistritiitlit? Kalev on hästi komplekteeritud ja osaleb tugevates sarjades. Isegi kui hooaja keskel suudavad kodused rivaalid neid kimbutada, peaks kõvade mängude kogemus ja sellega kaasnev kõrgem tase aitama neid kevadel meistritiitlini. Sama tõenäoline on ka see, et hõbeda ja pronksi jagavad Rock ja Tarvas. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles