Skandaalne Johnny Weir ei võistle Sotši olümpiamängudel

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluuisutaja Johnny Weir
Iluuisutaja Johnny Weir Foto: SCANPIX

Skandaalne USA iluuisutaja Johnny Weir ei pääse Sotši olümpiamängudele, kuna ei registreerinud end märgitud tähtajaks USA katsevõistlustele.

Vastavalt USA iluuisuliidu reeglitele võivad mängudele sõita vaid need sportlased, kes jõuavad katsevõistlustel viie parema hulka või kel on ette näidata viimaste tiitlivõistluste medaleid, vahendab ERR Sport.

Weir sai Vancouveri olümpial kuuenda koha ja pole pärast seda võistelnud, kuigi andis end eelmisel hooajal üles Rostelecom Cupile. Kuigi Weir on varasemalt intervjuudes vihjanud, et võib Sotšis osaleda, siis pole tema loobumine ka suur üllatus.

Weiri karjääri on tema otsekoheste ütlemiste ja värvika karakteri tõttu saatnud mitmed skandaalid.

Ta on avalikult tunnistanud homoseksuaalsust ning karusnahksete esinemiskostüümide tõttu on mees pahandanud loomakaitsjaid. Tema väga naiselik stiil on köitnud pilke üle maailma ning kutsunud esile palju solvavaid kommentaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles