Kas saata Vancouverisse neli sprinterit või teatenaiskond?

, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Ojaste
Triin Ojaste Foto: Nordic Focus

Kuigi olümpiamängude alguseni jääb vähem kui poolsada päeva, võivad vähesed Eesti suusatajad olla kindlad, et nad Vancouveris joonele asuvad, sest pole selge, mitu suusatajat olümpial üldse osaleda saab.

Hetkeseisuga saab Eesti saata vastavalt reitingutabelile Vancouveris starti 11 murdmaasuusatajat, ent see arv võib muutuda, kirjutab Õhtuleht.

Reitingusüsteem, mille põhjal 310 murdmaasuusatajat, kes olümpiale pääsevad, välja valitakse, on jabur, kinnitab suusameeskonna peatreener Mati Alaver: «Sportlased reastatakse ala põhjal, mida olümpial kavas pole ehk mitmevõistluse järgi, kuhu kuuluvad tavadistantsid ja sprint.»

Iga suusataja saab vastavalt FIS-punktidele reitingupunkte nii tavadistantside kui sprindi arvestuses, mis liidetakse ja nii saadakse üldine edetabel, kuhu kuulub 310 suusatajat, kelle seas eestlasi on praegu 11.

Ent keda võtta ja keda jätta - kindel on see, et distantsmehi peab olema vähemalt neli, et panna välja teatemeeskond. Järgi jääb seitse kohta - ehk siis kas neljane teatenaiskond või planeeritud viie asemel kolm meessprinterit?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles