Üllatus korvpalli karikavõistlustel: Valga kaotas esiliiga meeskonnale

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kalev/Estiko meeskond.
Tartu Kalev/Estiko meeskond. Foto: Erakogu

Eesti meeste korvpalli karikavõistluste avaringis sündis üllatus Tartus peetud mängus, kus kohalik Kalev/Estiko meeskond alistas 78:75 meistriliigas mängiva Valga/Maks&Mooritsa.

Karikavõistlustele kohaselt alustas esiliigas mängiv Tartu Kalev/Estiko mänguväliste kaugvisetega ja sai enne kohtumise algust eduseisuks 12:0. Avaveerandi järel olid võõrustajad 25:23 juhtimas ja ka poolajavile kõlas Tartu klubi ühepunktilisel 42:41 eduseisul. Kolmanda veerandaja lõpuks said võõrustajad omakorda 56:59 ette ning viimasel kümnel minutil suutsid Valga mehed vahepeal edu ka kaheksapunktiliseks venitada. Tartu Kalev/Estiko ei andnud aga alla ja 14 sekundit enne lõpuvilet saadi 76:75 ette. Valga proovis veaga veel mängu päästa, aga Joosep Kivimäe ei eksinud vabaviskejoonel ja Tartu võttis väärt võidu.

Võitjate resultatiivseimana jäi Paavo Binsoli arvele 23 punkti, Joosep Kivimäe lisas 14 ja Artur Liiv 13 punkti. Valga klubi parimana viskas Saša Djordjevic 23 silma, Raitis Grafs panustas 19 punktiga.

Teised meistriliiga meeskonnad täna kaotuskibedust tundma ei pidanud: Rakvere Tarvas alistas 108:70 Räpina Kotkaste meeskonna ning Pärnu KK oli 102:62 parem Keila KKst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles