Miljonäripreili Liane Pintsaarele annab raha vabaduse treenida

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti aasta parim noorsportlane Liane Pintsaar saab rahuliku südamega treeningutele keskenduda.
Eesti aasta parim noorsportlane Liane Pintsaar saab rahuliku südamega treeningutele keskenduda. Foto: Liis Treimann

Kolmikhüppaja Liane Pintsaar on kõigest 19-aastane, ent juba miljonär. Eile allkirjastas ta Eesti parima noorsportlase tiitliga kaasneva vägeva sponsorlepingu.



Kõik uljad noormehed, kes mõlgutasid juba mõtteid, kuidas varakale piigale kärbseid pähe ajada, võiksid nüüd hoogu maha tõmmata – miljon jaotatakse viie aasta peale ning ööklubides pidutsemiste ja kaubakeskustes ostutuuride korraldamise asemel on see summa mõeldud sportimise rahastamiseks.

«Raha annab vabaduse! Nüüd ei pea ma mõtlema, kust treeningute jaoks raha leida, vaid saan rahulikult kergejõustikuga tegeleda,» sõnas Pintsaar. «Varemgi on öeldud, et raha annab loomingulise vabaduse. Lianele pakub see võimaluse võistlusteks valmistuda,» lisas piiga treener Mehis Viru.

Eesmärgid, mille nimel ennastunustavalt treenida, on möödunud suvel juunioride Euroopa meistriks kroonitud Pintsaarel täpselt paigas. «Soovin jõuda sise-MMile Dohasse ning suvel EMile Barcelonasse,» loetles ta eeloleva hooaja olulisemaid tähiseid. «Talve esimene eesmärk ongi hüpata MMi norm 14.05 ning teha ka tiitlivõistlusel korralik tulemus.»

Pintsaare jaoks tähendaks pääs tiitlivõistlusele isikliku rekordi uuendamist. Senine pikim hüpe 13.89 pärinebki suvise tiitli toonud EMilt Novi Sadist. Samas pole ka täiskasvanute tiitlivõistlus tema jaoks päris tume maa – mullu talvel oli ta Torinos EMil 19 kohal.

Mehis Viru sõnul on Pintsaar hooajaks korralikult valmistunud. Pärast suvist triumfi puhkas ta vaid kümme päeva ning soovis seejärel treeningutega alustada.

Saatuse tahtel pole Pintsaare harjutuskorrad päris tavalised – pea alati saab end võrrelda samuti Kersti ja Mehis Viru juhendamisel treeniva Eesti rekordinaise Kaire Leibakuga. Kaks aastat vanem Leibak teenis parima noorsportlase stipendiumi täpselt aasta tagasi.

«Kaire eeskuju aitab Lianel areneda. Samas on Kaire väitnud, et Liane on tema jaoks nagu ora tagumikus,» märkis Mehis Viru. «Treenerina peangi oluliseks tüdrukute mõttemaailma arengut. Treeninglaagrites oleme tippusid kõrvalt jälginud ning sellest on palju abi.» 

Viru hakkas mänedžeriks

Justkui treeneritöö koormusest oleks veel vähe, hakkas Kaire Leibaku ja Liane Pintsaare juhendaja Mehis Viru oma õpilaste mänedžeriks.

«Organiseerin ise treeninglaagreid, ostan piletid, broneerin majutuse ning leian harjutamiseks vajalikud baasid. Lisaks otsin nüüd ka tüdrukutele võistlusvõimalusi,» rääkis Viru.

Seni hoolitses Leibaku ja Pintsaare tegemiste eest Eesti mainekaim kergejõustikumänedžer Aivar Karotamm, ent nüüd leidis Viru, et saab selle tööga ise hakkama. Iga päev oma sportlastega tegeledes on ta nende soovidest paremini teadlik.

Uue aasta esimestel nädalatel treenivad Eesti kolmikhüppekaunitarid Lõuna-Aafrika Vabariigis, hooaja avastart tehakse alles jaanuari lõpus või veebruari alguses. Lisaks Eesti võistlustele uuribki Viru võimalusi saata hoolealused ka tugevatele välisvõistlustele. (PM)   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles