Autoringraja Eesti meistrivõistluste viimasel etapil võidakse teha ajalugu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nanci Ristla
Nanci Ristla Foto: Indrek Allik

Eesti autoringraja meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse laupäeval Audru vallas asuval auto24ringil ja etapp on eriline mitmes mõttes. Vormelisõitja Nanci Ristlal on võimalus teha Eesti autospordi ajalugu ja viimaste aastate BMW 325 klassi valitseja Raimo Kulli stardib hooaja viimasel etapil vormeliroolis. Samuti on lahtine põneva BMW 325 klassi tänavused hõbeda ja pronksi saajad.

Nanci Ristla tegi mõni aeg tagasi ajalugu sellega, et oli esimene Eesti naisautosportlane, kes võistles vormeliga. Enne hooaja viimast etappi on Nanci Eesti meistrivõistlustel Vormel Scandic arvestuses liider, edu teisel kohal oleva Erko Vallbaumi ees on 15 punkti. Nanci Ristla meistritiitli puhul oleks ta esimene naissportlane, kes tulnud vormeliga Eesti meistriks.Vormeliroolis stardib laupäeval ka viimase kolme aasta BMW 325 klassi meister Raimo Kulli, kes oma tänavuse tiitli kindlustas juba eelmisel etapil ja ütles juba toona, et soovib uuel hooajal jätkata mõnes teises klassis. Kas see on vormel, on hetkel veel vara öelda, kuid kindlasti on huvitav tema kiirust vormeliroolis näha.

BMW 325 klassis on siis meister selge, kuid hõbe ja pronks väga lahtised. Teisel kohal oleval Mikk Maatenil on punkte 177, kolmandal kohal oleval Enar-Klaus Kunmanil 167 ja võimalus nende kohtade jagamisele on sõna sekka öelda on ka Tõnis Hommikul, kes on kogunud 135 punkti.

Lisaks neile klassidele on rajal ka Kumho Challenge ja Baltic Open klassid, kvalifikatsioonid algavad kell 12.15, esimene võistlussõit algab kell 13.30

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles