Tänane mäng võib jääda Veskile Kalevi särgis viimaseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Veski
Viljar Veski Foto: Toomas Huik

Kaks hooaega on Viljar Veski lihvinud Kalev/Cramo korvpallimeeskonna varumeeste pinki. Pole võimatu, et lähiajal pääseb ta oma mängunälga kustutama.



Tänu pikkusele juba paar aastat isegi Eesti koondise pingiotsal veetnud Veski võimalus võib avaneda tänu Rakvere Tarva keskmängijale Ardo Ärmpalule, kes suure tõenäosusega sõidab lähiajal oma Ameerikas elava kaasa juurde ning kavatseb sinna jäädagi.



«Uurisin Kalev/Cramo käest võimalust tuua Veski meie meeskonda,» rääkis Tarva peatreener Andres Sõber. «Saan aru, et mees ise oleks ka asjast huvitatud, ent Kalevi poolt pole veel selget vastust tulnud.»



Tarvas mängimine saaks Veskile tõenäoliselt tõsiseks proovikiviks. Mänguminuteid jaguks ilmselt piisavalt ning Sõber on ju varemgi muudes klubides statisti rolli täitnud mehi mängima saanud. «Usun, et Veski võiks olla meile tõsine täiendus – küll ta mängima hakkab!» märkis Sõber.



Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa tunnistas, et Veski Rakverre saatmine oli klubis jutuks, ega pidanud seda sugugi võimatuks käiguks.



«Eesti korvpallile mõeldes oleks hea, kui Veski saaks Rakveres palju mängida. Samas vajame teda ise treeningutel põhimeeste partnerina ning vajadusel ka puhkuseandjana,» mõtiskles Valdmaa. «Ta on alles 23-aastane ning võib veel tublisti areneda. Pikkadel meestel võtab see kõik kauem aega.»



Valdmaa lisas, et Veskist loobumine saab võimalikuks juhul, kui talle leitakse korralik asendus. Viimastel päevadel ongi Kalev/Cramole tehtud paar pakkumist ning meeskonna vaateväljas on kaks välismaalasest keskmängijat. Nimedest ei soovinud klubi president veel rääkida.



«Üks mees on kaugemalt, teine lähemalt,» viitas ta vaid. «Veski asemele sobiks meile selline mängija, kes suudaks meid ka Balti liigas aidata.»



Kuniks võimalikud üleminekud on alles idee järgus, peab Veski täna koos teiste kalevlastega astuma koduses meistrisarjas Tartu Rocki vastu.



Tarva muhe nali: müügile tuleb koht meeskonnas


Täna korraldab Rakvere Tarva korvpallimeeskond omanäolise oksjoni, kus lisaks meeskonna autogrammidele ja suveniiridele läheb müüki ka koht Tarva meeskonnas.



Tegemist pole küll mängijarolliga, ent võitjal tekib võimalus olla mängudel osa meeskonnast ja aidata kaasa Tarva võidule.



«Poisid küsisid, kas võivad sellise asja välja kuulutada. Mina ei näinud küll põhjust vastu olla,» tunnistas Tarva krutskimehe kuulsusega peatreener Andres Sõber.



Müüdava positsiooniga kaasnevad Tarva mängijatele kehtivad soodustused, korralik vormiriietus ja töövahendid. Lisaks sellele on võimalus panna oma käsi külge Tarva võitude vormistamisel.



Oksjoni võitja saab koha Tarva pingil ning võimaluse vaadata mängu eriti lähedalt ning kuulata treener Sõbra mahlakaid kommentaare. Klubi poolt seatakse ametikoha täitmiseks vanusepiir vähemalt 16 eluaastat. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles