Avariisse sattunud Poirée operatsioon kestis ligi 12 tundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raphaël Poirée
Raphaël Poirée Foto: Erlend Aas

Esmaspäeval Norras kodu lähedal ATV-ga avarii teinud endine laskesuusataja Raphaël Poirée käis eile lõpuks lõikusel, mis aga venis ligi 12-tunniliseks.

 

Edela-Norras Eikelandsosenis elav Poirée oli juba üsna kodu lähedal, kui tema ATV esirattad jäid ühtäkki lumevalli kinni. Koos tütrega ATV peal olnud Poirée suutis tütre päästa, ent jäi ise ATV alla ja sai tõsiselt vigastada.

Nädala alguses tehti talle seljaoperatsioon ning kolmapäeval pidi ta läbima ka kaelaoperatsiooni, ent kuna kaelale olid tekkinud tõsised verevalumid, otsustasid arstid lõikuse edasi lükata, vahendab Norra meedia.

Suurtes valudes olnud 35-aastane Poirée muutus lõpuks ka ise kannatamatuks ja palus arste, et nad võimalikult kiiresti operatsiooni siiski läbi viiksid.

Haukelandi haigla arstid andsid eile lõpuks lõikuseks loa, kuid keerukuse tõttu venis see ligi 12-tunniliseks. «Ta jõudis palatisse tagasi õhtul kell pool 11, operatsioon kestis peaaegu 12 tundi,» avaldas Poirée lähedane sõber Olivier Gonon, kes on pidevalt ühenduses olnud Poirée abikaasa Liv Gretega. «Talle pandi kaks plaati kaela. See oli keerukas operatsioon, aga arstid olid üsna optimistlikud. Nad testid ka närve, nii käed kui jalad töötavad.»

Haigla pressiteates seisis, et operatsioon oli edukas. «Raphaël Poirée olukord on jätkuvalt tõsine, aga stabiilne,» teatas haigla esindaja. «Arstid jälgivad nüüd tähelepanelikult tema taastumist.»

Sellest aastast Norra neidudekoondist juhendav kaheksakordne maailmameister Poirée ei pääse aga ka seadusesilmast – Norra politsei teatas lõppenud aasta viimasel päeval, et algatas juhtunu osas uurimise.

«Õnnetus ei juhtunud maanteel ning seetõttu meile sellest ilmselt ei teatatud,» sõnas politsei esindaja. «Aga sellest hoolimata peame uurima, mis täpselt juhtus ja mis õnnetuse põhjustas.»

Neljal korral MK-sarja üldarvestuses esikoha teeninud Poirée tegi tippspordiga lõpparve 2007. aastal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles