Kanepi alustas hooaega võiduga tugeva hiinlanna üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Reuters / Scanpix

Eelmise hooaja teisel poolel sügavasse mõõnaseisu vajunud ja 12 kohtumist järjest kaotanud Eesti esireket Kaia Kanepi alustas uut hooaega Uus-Meremaal Aucklandis 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril võiduga tugeva hiinlanna Na Li üle.

Maailma edetabelis 58. kohale kohale langenud Kanepi alistas edetabeli 15. reketi kindlalt 6:1, 6:3. Võidu vormistamiseks turniiriks teise asetuse saanud Li üle kulus Kanepil tund ja kuus minutit.

Esimeses setis läks Kanepi kiirelt 3:0 juhtima ning võitis lõpuks seti 28 minutiga 6:1.

Teine sett oli juba märksa tasavägisem ning kolmandas geimis õnnestus hiinlannal Kanepi serv murda ja juhtima minna. Kanepi jäi 1:3 kaotusseisu, kuid võitis siis järgmised viis geimi.

Kanepi tegi kohtumise jooksul neli topeltviga ja neli serviässa, Li vastavad numbrid olid neli ja üks. Esimese servi õnnestumisprotsent oli Kanepil 66 ja Li'l 54. Lihtvigasid kogunes rohkem hiinlannal – 29 Kanepi 20 vastu.

Kanepi oli seni hiinlannaga kohtunud korra - Pekingi olümpial alistus ta talle 6:4, 2:6, 0:6.

«Kahtlemata oli see minu karjääri üks parimaid võite,» sõnas novembrist endise Eesti meeste esireketi Mait Künnapi juhendamisel harjutav Kanepi mängujärgses intervjuus. «Tuule tõttu oli raske mängida, aga olud olid mõlema jaoks keerulised.»

Teises ringis läheb Kanepi vastamisi venelanna Maria Kirilenkoga (WTA 62.), kes alistas 6:2, 6:3 Saksamaa esindaja Tatjana Maleki (WTA 71.).

Kirilenkoga on Kanepi kohtunud kahel korral ning mõlemas matšis pidanud tunnistama Kirilenko paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles