Ukraina koondis võib rassismi tõttu MM-valiksarjas punkte kaotada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina jalgpallikoondise fännid.
Ukraina jalgpallikoondise fännid. Foto: SCANPIX

Ukraina jalgpallikoondis on silmitsi võimalusega, et FIFA käsib neil mängida MM-valiksarja otsustava kohtumise inimtühjal staadionil või koguni võtta Ukrainalt ülitähtsad kolm võidupunkti.

Alaliidu teatel on FIFA algatanud Ukraina suhtes uurimise, mille tulemusel võib juhtuda, et ukrainlased peavad tsükli viimase kodumängu Poola vastu mängima suletud uste taga. Põhjuseks on ukrainlaste viimase vooru 9:0 võidumäng San Marino üle, kus osa poolehoidjaid käitus tribüünil väidetavalt rassistlikult Ukraina enda koondise poolkaitsja Edmari suhtes. Edmar on sündinud Brasiilias. FIFAle valmistasid meelehärmi Ukraina poolehoidjate rassistlikkud loosungid, samuti tõmmati tribüünil lahti suur särk numbriga 88, mis märgib neonatside seas ülistust Hitlerile.

Võimalikke karistusi on mitu - Ukrainalt võidakse lisaks publikukeelule võtta ka tolle kohtumise kolm võidupunkti, samuti määrata rahatrahv. FIFA teeb oma otsuse 27. septembriks.

Ukraina on praegu H-grupis 15 punktiga teisel kohal, sama palju punkte on Montenegrol ja punkt rohkem Inglismaal. Mängida jääb veel kaks vooru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles