Korjus: tiitlivõidu võimalused on teoreetilised

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Koiranen GP

GP3 vormelisarjas enne viimast etappi kolmandat kohta hoidev Koiraneni meeskonna piloot Kevin Korjus tunnistas oma kodulehele antud intervjuus, et tiitli võitmiseks on tal pigem teoreetilised võimalused. Juttu tuli ka mõni aeg tagasi toimunud F3 masina testimisest.

GP3-sarja viimane etapp peetakse Novembri alguses Abu Dhabis ning seal selgub ka sarja üldvõitja. Hetkel hoiab Korjus 107 punktiga kolmandat kohta, liidril Facu Regalial on kogutud 138 punkti ning teisel kohal aseuval Daniil Kvyatil 131 punkti. «Ausalt öeldes on mu võiduvõimalused ainult teoreetilised,» tunnistas Korjus. Ühe etapiga on võimalik teenida maksimaalselt 48 punkti, seega matemaatiliselt on Korjusel võimalused olemas, kuid see eeldab konkurentide suurt ebaõnne.

Korjus on üks väheseid GP3 sarja piloote, kes on varem Abu Dhabis sõita saanud. 2011. aasta novembris kihutas eestlane Renault vormel-1 masinaga seal 38 ringi. Erilist eelist see Korjuse sõnul talle aga ei anna. «Kõige olulisem on leida autole õige seadistus. Abu Dhabi ei ole nagu Monte Carlo või Macau, kus raja tundmine annaks eelise. See ei ole raske rada, kuigi seal on võrreldes Monza kuue kurviga 16 või 17 kurvi.»

Paar päeva pärast viimast GP3 etappi Monzas istus Korjus aga mõnevõrra ootamatult taas F3 masina rooli. «Sain teisipäeval kõne, et tuleb lennata Hockenheimi. Panin end õhtul valmis ja läksin järgmisel päeval lennuki peale,» rääkis ta asjade käigust. Piloodi sõnul on GP3 ja F3 autot üksteisele täielikud vastandid. «Ei olnud kerge. Masinad on täielikud vastandid. GP3 autost F3 hüppamine on veel raskem kui vormel-Renault 3.5 roolist F3 rooli.»

Korjusel on plaanis osaleda ka mõnel F3-sarja võistlusel, sest muidu ei saa ta sõita hooaja lõpus toimuval legendaarsel Macau võidusõidul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles