Suur finaal: Prantsusmaa krooniti Euroopa meistriks!

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa koondise liider Tony Parker.
Prantsusmaa koondise liider Tony Parker. Foto: SCANPIX

Täna õhtul selgus korvpalli Euroopa meister, kui finaalis alistas Prantsusmaa 80:66 Leedu ja võitis esmakorselt ihaldatud tiitli.

Nicolas Batum tõi võitjatele 17 punkti (kõik avapoolajal), Boris Diaw lisas 15 ja Tony Parker 12 punkti. Leedu resultatiivseimana viskas Linas Kleiza 20 punkti, Mantas Kalnietis lias 19 silma.

Turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Tony Parker.

Mängu käik:

1. veerandaeg: Kohtumine algas tasavägiselt ning avaveerandi lõpuks suutis Leedu 22:19 võita. Linas Kleiza arvel on 11 punkti, Nicolas Batum on Prantsusmaale toonud 7 punkti. Kusjuures Prantsusmaa liider Tony Parker sai käe valgeks alles avaveerandi lõpus, kui mängida jäi alla 3 minuti.

2. veerandaeg: Teise veerandaja keskel suutis Prantsusmaa Batumi juhtimisel vahespurdi teha ning kui poolaja lõpuni jäi kaks minutit, pääseti 43:34 juhtima. Poolaja viimasel sekundil saatis kaugviske korvi Antine Diot ning prantslaste eduseis oli 50:34. Batumi arvel on 17 punkti, Leedule on Kleiza toonud 16 silma.

3. veerandaeg: Kolmandal veerandajal suutis Prantsusmaa eduseisu hoida ja Leedu läks viimasele veerandajale vastu 50:68 kaotusseisus.

4. veerandaeg: Viimased minutid mängu suurt muutust ei tulnud ja Prantsusmaa hoidis edu rahulikult lõpuni, võttes viimaks 80:66 võidu.

Mängu eel:

Prantsusmaa alistas poolfinaalis tiitlikaitsja Hispaania lisaajal 75:72 ning Leedu sai teises poolfinaalis 77:62 jagu Horvaatiast.

Leedu on EM-finaalis varem mänginud neljal korral - 1937., 1939. ja 2003. aastal tuldi Euroopa meistriks, 1995. aastal lepiti Jugoslaavia järel hõbemedaliga.

Prantsusmaa pole meistritiitlit varem võitnud, kuigi finaali on jõutud kahel korral. Ent nii 2011. kui 1949. aastal tuli leppida hõbemedalitega.

Prantsusmaa ja Leedu finaal algab kell 22.00. Pronksimängus alistas Hispaania 92:66 Horvaatia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles