Kanepi kaotas Aucklandis Kirilenkole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: AFP / Scanpix

Eesti esireket Kaia Kanepi pidi Uus-Meremaal Aucklandis jätkuval 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri teises ringis tunnistama venelanna Maria Kirilenko paremust.

Kirilenko (WTA 62.) alistas Kanepi (WTA 58.) tund ja 12 minutit kestnud kohtumises 6:2, 6:3.

«Ei olnud minu päev,» kommenteeris Kanepi Postimehele. «Vastane mängis hästi, enda mängul polnud ka hullu, võimalusi oli. Aga tegin mõned lihtsad vead ja see otsustaski.»

«Rahul olen sellega, et ma ei andnud talle midagi lihtsalt ära, vaid võitlesin,» lisas Kanepi.

Esimeses setis haaras Kirilenko kiiresti juhtotsad ja läks 3:1 juhtima. Kanepil oli võimalus kaotusseisu vähendada 3:2-le, ent paraku oli otsustavatel punktidel kindlam Kirilenko.

Teises setis läks Kirilenko 2:0 juhtima, kuid Kanepi viigistas 2:2. Edasi kulges mäng üsna tasavägiselt, kuni lõpuks õnnestus Kirilenkol jälle Kanepi serv murda ja 5:3 juhtima minna ning 6:3 võit võtta.

Avaringiga võrreldes oli täna Kanepil serviga raskusi, eestlanna tegi kolme ässa kõrval viis topeltviga, esimese servi õnnestumisprotsent oli 56. Kirilenko servis ühe ässa, tema esimese servi õnnestumisprotsent oli 75.

«Täna oli väiksem tuul ja sellepärast üritasin servi kõvemini lüüa, riskisin rohkem,» selgitas Kanepi.

Veerandfinaalis läheb Kirilenko vastamisi Kanepi endise treeneri Pablo Giacopelli hoolealuse Shahar Peeriga (WTA 30.), kes alistas täna 6:1, 6:0 Magdalena Rõbarikova (WTA 44.).

Avaringis sai Kanepi eile jagu maailma edetabeli 15. reketist Na Li’st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles