Treieri südame­probleem lahenduseta

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier.
Grete Treier. Foto: Liis Treimann

Eesti viimaste aastate parim naisrattur Grete Treier, selle asemel et Firenze MMil võidu sõita, puhkab kodus ning ootab arstide diagnoosi, miks tekivad tal südame rütmihäired. Samal ajal sai tema mantlipärija Liisi Rist profiklubi Michaela Fanini koosseisus MMi naiskonnasõidus 12. koha ning pikendas seejärel lepingut.

Mullu sai Treier Londoni olümpial 17. ning MMi naiskondlikus grupisõidus 7. koha. Tänavu suve hakul tabasid teda aga taas südame rütmihäired. Nüüd on tohtrid andnud talle käsu puhata, et saaks südame töö kontrolli alla, mis lubaks teda paremini uurida.

«Tohtrid ei oska panna täpset diagnoosi,» selgitas Treieri abikaasa Edgari, kes viibib MMil Eesti ratturite abilisena. «Katsetatakse üht-teist, konsulteeritakse Itaalia arstidega, kes on Gretet uurinud, ja üritatakse välja selgitada, kas on tegu sama probleemiga, mis varemgi rütmihäireid põhjustas, või on hoopis midagi uut.»

Treieril on kahel korral tehtud südamelõikus – kui protseduuri, teadusliku terminiga ablatsiooni, mille käigus hävitatakse ehk kõrvetatakse rütmihäiret põhjustav piirkond, lõikuseks nimetada saab – ning pole selge, kas sama tuleb teha ka kolmandat korda.

Küll aga aitas Michela Faninit MMil Treieri mantlipärija Liisi Rist, kes sai 42 km pikkuses naiskonnasõidus 12. koha ning jäi sooritusega üldjoontes rahule: «Alguses polnud hullu, ent lõpus, kui meie tiimi prantslannad hoo üles võtsid, läks raskeks. Suutsin siiski tempo ära kannatada.»

Päeva meeldivam osa oli pärast sõidu lõppu, kui tänavu esimest hooaega profileiba söönud Rist allkirjastas tiimiga uue, veel ühe aasta kestva lepingu. «Suurepärane, et saan Michela Fanini naiskonnas jätkata ja edasi areneda. Pääsen kõigile vajalikele võidusõitudele ja mulle meeldib elada ning treenida Toscanas,» teatas 22-aastane Rist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles