Endrekson ja Jämsä sihivad edu kahepaadiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson (vasakul) ja Andrei Jämsä asuvad järgmisel hooajal starti kahepaadil.
Tõnu Endrekson (vasakul) ja Andrei Jämsä asuvad järgmisel hooajal starti kahepaadil. Foto: Liis Treimann

Tänavust hooaega ühepaatidel alustanud sõudjad Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä harjutavad praegu plaaniga, et järgmisel aastal istutakse koos paarisaerulisse kahepaati.

«Praegu oleme paaril korral nädalas harjutanud kahepaati ja kevadel läheme sellega ka võistlema,» avaldas Jämsä. «Praegu treenime ikka Pärnus, ilmad on olnud suurepärased,» lisas ta.

«Praegu oleme suurema osa trennidest teinud ühepaatidel ja paar korda nädalas harjutame ka kahepaati,» märkis Endrekson. «Praegu läheb stabiilselt ja seniste plaanide kohaselt alustame järgmist hooaega kahepaadil.»

Tänavu jäi mõlemal mehel hooaeg poolikuks – kui Jämsä jäi esmalt kõrvale EMilt (Jämsä kaotas ühepaatide katsevõistlusel Endreksonile), siis MMil ei saanud kumbki osaleda terviseprobleemide tõttu.

Kuna tänavu kokku istunud neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo jätkab ka edaspidi samas rivistuses, siis ongi Jämsäl ja Endreksonil sisuliselt kaks võimalust: kas istuda koos kahepaati või üritada kumbki edasi ühepaadil. Nüüd on Tatjana Jaansoni juhendamisel harjutavad mehed võtnud nõuks proovida tuleval hooajal jõudu kahepaatide konkurentsis.

«Võrreldes eelmiste kordadega on meil kahepaadis koostöö tunduvalt parem. Tavaliselt oleme vaid paaril korral kokku ühte paati istunud. Asjad lähevad iga päevaga paremaks, meil on mugav koos sõita,» sõnas Jämsä. «Mina olen väga optimistlik!»

Talviseks ettevalmistuseks on kahepaadi liikmetel samuti plaanid tehtud, kuid täit kindlust veel ei ole. «Talvised laagriplaanid on meil praeguse seisuga paigas, kuid momendil ei ole veel raha,» rääkis Endrekson.

«Soovid ja sihid on olemas, praegu ei ole veel teada, kas leiab ka kõik vajalikud vahendid,» avaldas Jämsä, täpsustades, et nad sooviksid talvel paar korda lõunalaagris korralikult harjutada. «Esialgu peab vaatama, et kuidas esimesel aastal läheb. Usun, et läheb hästi ja pearõhk on kahepaadil. Ka Tõnu sõnul liigub paat väga hästi.»

Seega on Eesti sõudmises praegu kolm paatkonda, kes võtavad ette ka kaugema sihi ehk püüavad saada Eestile kohad 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele. Kuigi OM-pileteid hakatakse jagama alles aasta varem, peavad meie kahepaat, neljapaat ja Kaisa Pajusalu ühepaadil vaikselt juba selles suunas sihi võtma.

Sel aastal tulevad meie tippsõudjad rahvusvahelisel võistlusel starti veel 26. oktoobril, kui Šveitsis on kavas Armada Cup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles