Evelin Talts naasis Pirita sügisjooksul rajale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Talts Londoni olümpiamängudel.
Evelin Talts Londoni olümpiamängudel. Foto: Liis Treimann

Pärast kaks kuud jooksmisest eemalolekut tegi Evelin Talts oma esimese stardi 22. septembril Tallinnas III Pirita sügisjooksul, kus sai naistest kolmanda koha, kirjutab Jooksuportaal.ee.

«Olin pikalt haige. Kaks kuud ei teinud praktiliselt mingisugust trenni. Nüüd olen juba  nädal aega saanud sörkimas käia ja oli vaja hetkeseisu testida,» põhjendas Talts Jooksuportaalile Pirita sügisjooksul osalemist. Viimati võistles ta juunis Kadrioru staadionil 10 000 meetris Eesti meistrivõistlustel. «Seis on üllatavalt hea. Sel nädalal jooksen veel rahulikult krosse ja teen kergeid fartlekke. Oktoobrist saan hakata täie rauaga jälle harjutama. Olen oma tervise korda saanud ja see on kõige tähtsam,» ütles Talts.

Pirita sügisjooksul alustas ta rahulikult, olles algul päris taga. Hiljem tundis Talts, et jõuab joosta küll ning võttis lõpuosa kiiremalt. Ennast niiöelda tühjaks jooksma ta ei hakanud. Naistest suutsid üle 6 km pikkusel rajal Taltsi (23.14,8) edestada Olga Andrejeva (22.59,4) ja Birgit Pihelgas (23.08). «Nende püüdmine ei olnudki eesmärk. Pidin end testima. Selle järgi saab edasised treeningplaanid paika panna,» sõnas Talts. Järgmisena saab teda näha jooksmas 28. septembril Tallinnas ekideni Eesti meistrivõistlustel Stamina naisvõistkonnas. Millist vahetust Talts jookseb, pole veel selge.

Meestest võitis Pirita sügisjooksu Kaupo Sasmin (Sportkeskus.ee) ajaga 19.19,3 Järgnesid Tanel Levkoi 20.09.3-ga ja Heinrich Sillang 20.13-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles