Politsei vahistas viis Iisraeli tennisisti vastu protesteerijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shahar Peer
Shahar Peer Foto: AP / Scanpix

Uus-Meremaal Aucklandis jätkuval 220 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiril kimbutavad meeleavaldajad jätkuvalt Iisraeli tennisisti Shahar Peeri. Täna vahistas politsei umbes 20 protestija seast viis.

Valjuhäälsed protesteerijad on Eesti esireketi Kaia Kanepi endise treeneri Pablo Giacopelli hoolealust Peeri seganud juba avaringist saadik, kuna soovivad, et Peer Aucklandis mängimast loobuks. Nimelt pole Uus-Meremaa protestirühma Globaalne Rahu ja Õiglus liikmed rahul sellega, kuidas Peeri kodumaa Iisrael palestiinlasi kohtleb, vahendab Reuters.

Siiani on Peer (WTA 30.) suutnud meeleavaldajate kiuste ilusat mängu näidata, läinud ööl alistas ta eile Kanepist jagu saanud venelanna Maria Kirilenko (WTA 62.) 6:0, 3:6, 6:1 ja jõudis poolfinaali.

Täna kaevati politseile liiga kõva lärmi üle ning seetõttu võttis politsei viis meeleavaldajat vahi alla, nende seas ka rühmituse liidri John Minto.

Kuna aga Peer ja Kirilenko mängisid täna peaväljakul, polnud hüüdeid sinna väga kuulda. Eilses kohtumises slovakitari Magdalena Rybarikovaga oli protesteerijad täpselt väljaku juures aia taga ja skandeerisid ruuporit kasutades: «Veri on su kätel, mine koju, Shahar!» ja «Vabadus Palestiinale!»

Seetõttu katkestati eilne mäng umbes 15 minutiks ning politsei vahistas ühe meeleavaldaja.

«Soovin samuti, et maailmas oleks rahu, aga ma ei arva, et see on õige koht, kus meelt avaldada,» sõnas Peer

Täpselt sama rühmitus protesteeris Peeri osalemise vastu Aucklandi turniiril ka mullu.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles