Andres Sõbra skandaal: kas U20 koondise treener tõesti ei jaganud mängijatele juhiseid?

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber U20 koondist juhendamas.
Andres Sõber U20 koondist juhendamas. Foto: Toomas Huik

Sel nädalal lahvatanud koduses korvpalliskandaalis esitasid viis U20 koondise mängijat peatreener Andres Sõbrale süüdistuse ebatsensuursete väljendite kasutamises. Täna Delfis täismahus avaldatud kirjast selgus ka, et noormängijate arvates ei jagatud neile piisavalt juhiseid.

«Meie võistkond ei saanud peatreenerilt ei enne mängu, mängu jooksul ega poolajal mingeid konkreetseid juhendeid, mida mängus mingis olukorras muuta või ette võtta,» vahendas mängijate kirja Delfi Sport.

Sportlaste süüdistuse järel avaldas ERRi spordiportaal Eesti ja Itaalia U20 koondiste vahelise kohtumise time-out'ide üleskirjutused, kus selgus, et peatreener Sõber andis noormeestele üsna kindlaid käske ning õpetussõnu.

«Kuulake nüüd, suur kõrv, mehed! Me võtame kaitses, viga ei tee. Üle käe lubage visata. See, mis ma rääkisin trennis, anname palli poole abi. Kui paneb kolmese ära, on minu oma, mitte teie viga,» avaldas ERR Sport üleskirjutuse kolmanda veerandaja time-out'ist, kui Eesti oli 53:60 Itaalia vastu kaotusseisus.

Loe täpsemaid time-out'ide üleskirjutusi ERR Spordist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles