Venemaa iluuisutaja soovib Sotši olümpiaks saada Eesti kodakondsuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarissõitjad Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev.
Paarissõitjad Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev. Foto: Peeter Langovits

Iluuisutamise paarissõitjad Natalja Zabijako ja Aleksandr Zabojev kindlustasid eile Eestile pileti Sotši olümpiamängudele, kuid praeguse seisuga ei saa nad olümpiale sõita, kuna Zabojevil on Venemaa kodakondsus. Eesti Uisuliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul on aga Zabojev avaldanud soovi Eesti kodakondsuse saamiseks.

«Noormees on avaldanud soovi võtta Eesti kodakondsus ja isegi esineda (Eesti eest) kaks olümpiastüklit. Kuid see ei sõltu ainult meist ja noormehe avaldusest,» sõnas Kuura ETV spordiuudistele. «See sõltub väga palju ka meie kodakondsuse reeglitest, selles osas peame lihtsalt ootama ja piirdume esialgu lihtsalt avaldustega.»  

Teatavasti võib MMil ja EMil riiki esindada, kui ühel paarisel on selle riigi kodakondsus, kuid olümpiamängudel on reeglid karmimad ning mõlemal sportlasel peab olema sama riigi kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles