Võimsa jooksu teinud keenialane püstitas maratonijooksus maailmarekordi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilson Kipsang Kiprotich on jõudnud Berliinis võitjana finišisse, võidutulemuseks on maailmarekordit tähistav 2:03.23.
Wilson Kipsang Kiprotich on jõudnud Berliinis võitjana finišisse, võidutulemuseks on maailmarekordit tähistav 2:03.23. Foto: SCANPIX

Tänasel Berliini maratonil nähti läbi aega kõige kiiremat võistlust, kui maailmarekrodi püstitas keenialane Wilson Kipsang Kiprotich.

31-aastane Wilson Kipsang Kiprotich  võitis Berliini maratonil esikoha ajaga kaks tundi, kolm minutit ja 23 sekundit. Eelmise tippmargi, mis kuulus tema kaasmaalasele Patrick Makaule, lõi ta üle 15 sekundiga.

«Olen võidu ja maailmarekordi üle väga õnnelik,» sõnas keenialane pärast võistlust teleintervjuus. «Mind inspireeris Paul Tergat, kes püstitas siin maailmarekrodi 10 aastat tagasi. Olen väga õnnelik, et mul õnnestus samal rajal maailmarekord püstitada.»

Eelmine maailmarekord (2:03.38) oli samuti joostud Berliini maratonil, Makau püstitas eelmise tippmargi 2011. aastal.

Tänasel võistlusel mahtusid viie parema sekka vaid Keeniast pärit jooksjad. Teise koha saavutas ajaga 2:04.05 Eliud Kipchoge, kolmas oli 2:06.26ga Geoffrey Kipsang, neljas 2:07.44ga Stephen Kwelio Chemlany ja viies 2:08.52ga Maswai Kiptanui.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles