Rebane liitus Itaalia esiliigaklubiga

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viive-Kai Rebane.
Viive-Kai Rebane. Foto: SCANPIX

Üks Eesti naiste korvpallikoondise liidreid, 24-aastane Viive-Kai Rebane sõlmis selleks hooajaks lepingu Itaalia A2 liiga ehk tugevuselt teise liiga klubiga Udine. «See oli minu jaoks hetkel parim variant, teine võimalus oleks olnud Eestisse jääda, aga see oleks muidugi rahaliselt kahjulikum olnud,» sõnas Rebane, kellest saab Udinese naiskonna ainus leegionär.

«Liiga tasemest ma väga palju ei tea, olen oma tulevase naiskonna kahte eelmise hooaja mängu näinud ja tundus täitsa okei olevat. Mõnedes klubides on üks leegionär, ent enamasti mängivad selles liigas siiski kohalikud,» lisas ta.

«Ka naiskonna treeneriga olen põgusalt vestelnud, ent eks lõpliku pildi eesootavast saab alles kohale jõudes,» rääkis Rebane, kes pühib kodumaa tolmu jalgelt teisipäeval. Seni hoidis koondislane end vormis Eesti valitseva meisternaiskonna Eclex/1188 treeningutel. Möödunud hooaja poole pealt siirdus Rebane samuti Eclexist Bulgaaria meistriliigasse Nefto­chimicusse, kus sai hooaja lõpus hõbemedali. Finaalis jäädi alla teise eestlanna Merike Andersoni tööandjale Dunavile. Pärast hooaega Bulgaarias osales Rebane ka Eesti koondisega 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiril, kus viskas keskmiselt 8,7 punkti ja võttis maha 7,3 lauapalli mängus.

«Kaalusin ka sel aastal pool hooaega Eestis mängida, ent otsustasin siiski kohe välismaale minna. Loodan seal end heast küljest näidata ja seejärel järgmisel hooajal taas aste kõrgemal pallida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles