Rootsi spordiajakirjanikud: Eesti MMA kasv on muljetavaldav

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMAViking.com
MMAViking.com Foto: Ekraanitõmmis MMAViking.com esilehelt

19. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas toimuv Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus Olly RAJU 12 «Eesti vs Prantsusmaa» on esmakordselt Eesti MMA ajaloos meelitanud kohale välisajakirjanikud. Eesti suurimat võitlusspordisündmust sõidavad kajastama Põhjamaade mainekaima MMA portaali MMAViking.com esindajad Ryan O’Leary ja Daniel Schälander.

Raju võitluskaart ja Ott Tõnissaare juhioskused on muljetavaldavad. Videod sündmustest ja osalevate sportlaste nimistu on pannud meie portaali fännid Eesti MMA vastu huvi tundma. Meil on hea meel tutvustada Eesti sportliku vabavõitluse maastikku fännidele üle kogu maailma,» kommenteerib Raju külastamise põhjuseid portaali looja ja toimetaja Ryan O’Leary.

«Eesti võitlejad on tugeva töötahtega ja andekad, paari aasta pärast võivad esimesed sportlased tänu MMA Raju tugevale toele jõuda juba UFC-sse. Rootsi, Soome, Norra, Taani ja Islandi võitlejad on seda viimaste aastate jooksul teha suutnud ja ma ei näe põhjust, miks Eestiga ei peaks samamoodi minema,» lisab O’Leary.

«Ühelt poolt on see Eesti vabavõitlusele ja meie kõigi tehtud tööle meeldiv tunnustus, teiselt poolt oluline samm Eesti sportlaste võimaluste avardamiseks, mida toob kaasa aina suurenev rahvusvaheline tähelepanu,» kommenteerib MMAViking.com külastust Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar.

2008. aastal loodud MMAViking.com on Põhjamaade juhtiv MMA portaal, mida külastab igakuiselt ligikaudu 50 000 inimest üle kogu maailma. Portaali Ultimate Fighting Championship (UFC) tunnustus, keskendumine regiooni vabavõitluse kajastamisele ja kõrgelt hinnatud Põhjamaade MMA võitlejate pingerea koostamine teevad neist piirkonna juhtiva MMA kajastaja.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine sündmus – Olly RAJU 12 – toimub 19. oktoobril 2013 Tartus A. Le Coq spordimajas. Raju on võimalus jälgida ka neil, kes kohale tulla ei saa – kogu sündmusest tehakse Postimehe vahendusel rahvusvaheline HD-kvaliteediga otseülekanne: postimees.ee/raju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles