Suur poksilahing: Klitško lubab laupäeval võitmatu venelase nokauteerida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Aleksandr Povetkin lähevad sel laupäeval Moskvas vastamisi.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Aleksandr Povetkin lähevad sel laupäeval Moskvas vastamisi. Foto: SCANPIX

Sel laupäeval leiab Moskvas aset viimaste aastate põnevaim poksilahing raskekaalus, kui vastamisi lähevad ukrainlane Vladimir Klitško ja seni vaid võite tunnistanud venelane Aleksandr Povetkin. Matš leiab aset Moskvas Olimpiski spordihallis (areen mahutab 35 000 pealtvaatajat), korraldajate sõnul on peaaegu kõik piletid kohtumiseks välja müüdud.

Klitško märkis, et midagi poliitilist ei tasu eelseisvast lahingust otsida, kuigi paljude arvates sümboliseerib laupäevane vastasseis Venemaa ja Ukraina vahelisi suhteid. «Ma teen kõik, et rikkuda Povtkini rekord,» sõnas Klitško R-Sportile. «Ma tean, et see saab olema äärmiselt keeruline, kuid ma üritan ta nokauteerida.»

Samas on Povetkini leer üritanud ka Klitškod endast välja viia ning nii on nende tiimi lisandunud skandaalne Dereck Chisora, kes jäi eelmisel aastal alla Vitali Klitškole. Chisora ülesandeks on matši eel jälgida ukrainlase käte sidumist ja teha kindlaks, et kõik oleks ikkagi määrustepärane. Chisora ja Klitško klaarisid sel suvel omavahel arveid Ibiza ööklubis ja kindlasti on ukrainlasel meeles, kuidas britt talle eelmise aasta veebruaris suutäie vett näkku sülitas (enne Chisora ja Vitali Klitško matši).

Matši eel on paljud eksperdid avaldanud arvamust, et Povetkin ei suuda tegelikkuses Klitškole suurt vastupanu osutada ning ukrainlase võit peaks olema suhteliselt kindel. Veel tuuakse välja, et Povetkinil puudub korralik kogemus suurt kasvu poksijate vastu. 188 cm pikkune venelane kohtus küll viimati poolaka Andrzej Wawrzykiga, kuid nö «suurt kasvu» meeste kategooriasse kuuluv poolakas oli lihtsalt kehva.

Kui Klitško suudab eelseisva matši võita, siis pikeneb tema valitsusaeg veelgi ja seejärel on pikemalt poksimaailma valitsenud vaid legendaarne Joe Louis, praegu jääb ukrainlane alla veel ka Larry Holmesile.

37-aastane Klitško on senise profikarjääri jooksul pidanud 63 matši ning nendest on ta teeninud 60 võitu ja saanud kolm kaotust. Vastase on ta nokauteerinud 51 korda. Viimati pidi ta kaotuse vastu võtma 2004. aastal, kui ta jäi Las Vegases alla ameeriklasele Lamon Brewsterile. Ukrainlase valduses on WBA (Super), IBFi, WBO ja IBO meistrivööd.

34-aastane Povetkin on võitnud seni kõik matšid profikarjääri jooksul – 26 võitu saanud venelane on nendest kohtumistest nokaudiga võitnud 18. Povetkin on WBA tavatiitli omanik.

Eelmine sarnase kaliibriga matš leidis raskekaalus aset 2011. aasta suvel, kui Klitško alistas Hamburgis 12 raundilises matšis briti David Haye.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles