Olümpiavõitja: Sotšis toimuv on silmakirjalik ja ebaaus

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bode Miller
Bode Miller Foto: Reuters / Scanpix

Maailmakuulus mäesuusataja ja Vancouveri olümpiavõitja Bode Miller kritiseeris teravalt Venemaal kehtestatud seadust, mis keelab homoseksuaalsuse propageerimist.

«Minu arvates on see täiesti piinlik, et on olemas riike ja inimesi, kes on sallimatud ja asjatundmatud,» rääkis viiekordne olümpiamängude medalivõitja Miller. Tema sõnul satuvad Sotši olümpiamängudel osalevad sportlased seoses selle seadusega väga ebamugavasse olukorda.

Milleri arvates on kahetsusväärne, et sport ja poliitika pidevalt koos käivad. «Need on alati põimitud, kuigi inimesed proovivad neid eraldi hoida. Käitutakse nagu sport ja poliitika oleks eraldi, kuid tegelikult ei ole. Sportlastel palutakse võistlustel esindada spordimehelikku filosoofiat. Järgmisel hetkel aga öeldakse neile, et oma maailmavaadete väljanäitamine on keelatud ning nad ei tohi öelda, mida mõtlevad. Minu arvates on see silmakirjalik ja ebaaus,» selgitas Miller, kelle auhinnakapis on lisaks olümpiamedalitele ka neli maailmameistritiitlit.

Möödunud nädalal kinnitas Rahvusvaheline Olümpiakommitee, et Venemaa homopropaganda vastane seadus ei lähe kuidagi vastuollu olümpiahartaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles