NHLi klubide juhid soovivad kakluste keelustamist

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Parros lebab teadvusetult jääl.
George Parros lebab teadvusetult jääl. Foto: SCANPIX

Ookeanitaguse jäähokiliiga NHLi mitme klubi juhid soovivad jääl peetavate kaklemiste eest rangemaid karistusi ja koguni rusikavõitluste keelustamist.

Teema tõusis taas päevakorda, kui Montreal Canadiensi hokimees George Parros kakluse ajal õnnetult libises, peaga vastu jääd kukkus ning teadvuse kaotas. Kolme klubi juhid on avaldanud arvamust, et NHLis tuleks jääl rusikatega arvete õiendamine keelustada.

«Praeguse viieminutilise karistuse asemel tuleks kaklemise eest anda vähemalt mängukeeld,» leiab USA olümpiakoondise ja Tampa Bay peamänedžer Steve Yzerman, kes on ka ise endine tippmängija. «Liiga karistab karmimalt neid, kes vastaseid julmalt poorti sõidavad ja sellega peatraumasid tekitavad, ent kaklused on lubatud. Oleme teeristil ja meil on kaks võimalust – kas lubame jõhkrutsemist ja vastutame siis ka tagajärgede eest või astume järgmise sammu ning keelame kaklemise,» lisas ta.

Sama meelt on ka endine NHLi väravavaht ja Carolina Hurricanesi klubi president Jim Rutherford. «Peame kaklustest vabanema,» sõnas ta.

«Sellest teemast peaks kogu aeg rohkem rääkima ja ka midagi ette võtma. Praegu tuleb see jututeemaks vaid siis, kui keegi taas viga saab,» sõnas Pittsburgh Penguinsi boss Ray Shero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles