Kõrvemaal tuleb kelgukoerte MK-etapp

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelgukoerad. Foto on illustreeriv.
Kelgukoerad. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix

Sel nädalavahetusel leiab Kõrvemaa matka-ja suusakeskuses aset üsna erakorraline sündmus. Nimelt peetakse seal 5. - 6. oktoobrini esmakordselt selle spordiala maailma karikaetappi.

Traditsiooniliste kelkude ja suuskade asemel võisteldakse Kõrvemaal ratastel liikuvate sõiduvahenditega, teatasid korraldajad. Kelgukoerad läbivad viiekilomeetrise raja. Talvistel võistlustel võivad distantsid ulatuda paarikümnest kilomeetrist isegi kuni mitmesajani.

Kahel päeval asuvad koerad starti koerakrossis, jalgratta-, tõukeratta- ja käruveos. Võistlevad  kõik põhjamaised kelgukoera tõud: alaska malamuudid, siberi huskid, samojeedi ja grööni koerad.

Lisaks saab näha Alaska huskisid, kes pole küll ametlik koeratõug, kuid tegu on väga planeeritud aretusega, saamaks kiireid sportkoeri.

Eesti MK-etapile on praegu registreerunud 80 võistlejat. Korraldajad loodavad stardis näha kuni sadat osalejat. Eestist on võistlustulle astumas 21 sportlast. Lisaks saabub osalejaid Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Poolast.

Korraldaja Johanna Laagi sõnul on Kõrvemaa MK etapp Eesti kelgukoeraspordile suur au. «Oleme Eestile etappi taotlenud mitu aastat. Nüüd selle saime ja pingutame kõvasti,» lubas ta.

Seni on Otepääl korraldatud Balti karikaetappe. Maailmatasemel võistlus on tõsine väljakutse, lisas Laak. Stardid algavad laupäeval kell 13 ja pühapäeval kell 10. Huvilistel avaneb võimalus sõita koerarakendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles