Uskumatu lugu: relvastatud röövlid avasid tule Togo jalgpallimeeskonna pihta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Adebayor
Emmanuel Adebayor Foto: Manchester City FC
Aafrika jalgpallimeistrivõistlusteks valmistuvat Togo jalgpallimeeskonda tabas suur tagasilöök, kui relvastatud röövlid avasid Angola poole teel olnud meeskonna bussi pihta tule.  

Röövlid avasid meeskonna bussi pihta tule Angola naftarikkas piirkonnas Cabindas. Aafrika meistrivõistlused algavad sel pühapäeval Angolas, kirjutab BBC Sport.

Togo meeskonna esimene mäng on planeeritud esmaspäevaks. Togo võistkonna koosseisus sõitis Aafrika meistrivõistlustele ka Manchester City staarmängija Emmanuel Adebayor, kes klubi kodulehekülje teatel vigastada siiski ei saanud.

Rünnaku käigus sai surmavalt haavata Togo meeskonna bussijuht. Esialgsetel andmetel said kaks meeskonna mängijat ning ka kaks meeskonna meditsiinipersonali liiget vigastada.  

«Arvan, et tegemist oli mässajatega. Olime bussis 20 minutit istmete all kuulirahe eest peidus,» sõnas meeskonna ründaja Thomas Dossevi Prantsusmaa RMC raadiole.

Togo võistkonna poolkaitsja Alaixys Romao sõnul kaalub meeskond nüüd turniirist loobumist. «Keegi ei taha enam mängida. Me ei ole selleks enam võimelised,» rääkis Romao. «Muretsema eelkõige vigastada saanud kaaslaste pärast.»

Togo kuulub Aafrika meistrivõistlustel B-alagruppi koos Ghana, Burkina Faso ja Elevandiluurannikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles