Mike Tysonile esitati tõsine süüdistus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson
Mike Tyson Foto: AP / Scanpix

Hiljuti promootoriametit pidama asunud legendaarne poksija Mike Tyson sattus otsekohe vastuolude keskele – teda süüdistatakse USA olümpiapoksijate alatul moel profileeri meelitamises.

USA poksiliidu juht Charles Butler saatis Tysonile avaliku kirja, kus väidab, et Tyson on üritanud enda käe all meelitada noori poksijaid, kes võiksid esindada USAd 2016. aasta olümpiamängudel. Väidetavalt on Iron Mike Productions pakkunud parimatele amatöörpoksijatele profiks hakkamise eest suuri summasid. Eriti aktiivselt on lähenetud ühele 18-aastasele noormehele, kes on nii mõnegi eksperdi meelest Rio olümpial üks USA suuremaid kullalootusi.

Butleri sõnul on pakutud summad aga peenraha võrreldes sellega, mida poksija võiks pärast olümpiakulla võitmist teenida. «Mike, USA poksiliidul pole rahalisi võimalusi, et sinu pakkumistega võistelda. Kui sul on raha ja sa tahad neid noori sportlasi aidata, anneta oma raha stipendiumite jaoks, et sinu kodumaa taas medalitabeli tippu tõuseks. Palun ära röövi meilt neid poisse. Kui nad on oma riigile medali toonud, võid rahumeeli nendega profilepingu sõlmida,» vahendab ESPN kirja.

Tysoni leerist kinnitati, et Iron Mike Productions sõlmis tõepoolest teisipäeval lepingu Floridast pärit Erickson Lubiniga – noormees sai just tol päeval 18-aastaseks. Lubin on kahekordne noorte olümpiapäevade kullaomanik. USA poksiliidu kodulehel sõnab ta oma eluloos, et tema eesmärgiks on võita olümpiakuld, saada profiks ja teenida seejärel kõik tiitlid.

Samas pole Tyson ainus promootor, kes püüab amatööre profileeri meelitada. Kuu aega tagasi sõlmis näiteks DiBella Entertainment lepingu vaid 17-aastase andeka Junior «Sugar Boy» Younaniga. Ent kui kunagi oli olümpiakulla võitmine kindel tee miljonite dollariteni, siis ühes USA poksikoondiste taseme langusega on vähenenud ka kuldmedali tähtsus. Viimase USA meespoksijana krooniti olümpiavõitjaks Andre Ward 2004. aastal, läinudsuvistel Londoni mängudel ei võitnud ameeriklased isegi ainsatki medalit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles