Kalev Chocolate Team eelistab treenida Itaalia külas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Chocolate Teami ratturid Erki Pütsep (vasakult), Urmo Utar, Gabriel Leppik, Ardy Utar ja Martin Puusepp Itaalia «kodu» ees poseerimas.
Kalev Chocolate Teami ratturid Erki Pütsep (vasakult), Urmo Utar, Gabriel Leppik, Ardy Utar ja Martin Puusepp Itaalia «kodu» ees poseerimas. Foto: Jüri Savitski

Põhja-Itaalias Bergamo lähedal asuvas Foresto Sparso külas maja üürinud Eesti jalgratta profimeeskonna Kalev Chocolate Teami uustulnuk Erki Pütsep kiidab sealseid olusid.


«Kolmekorruselises majas on ruumi kõriauguni. Ümberringi Itaalias sajab lund, kuid meil on lähedal asuva järve tõttu teed puhtad. Täna kallas esimest korda vihma,» räägib Pütsep.



Senise karjääri vältel palju Prantsusmaal viibinud 33-aastane Pütsep peab nüüd kohanema saapamaa oludega.



«Siin on teed kitsamad ja liiklus tihedam,» võrdleb Pütsep. «Külas pole vabal ajal suurt midagi teha, kuid ega me trennide vahel väga õue kipugi. Keha vajab puhkust. Chamberys sattusin ka kesklinna paar korda aastas.»



Šokolaadipoiste mänedžer Jüri Savitski ütles, et kui meeskonna eelarves ootamatuid tagasilööke ei tule, jääb tiim Foresto Sparsosse aasta lõpuni.


Olgu veel öeldud, et lisaks rattasõiduga rahateenijatele siirdub igal aastal piiri taha kevadlaagrisse hinnanguliselt paarsada harrastajat.



Alates 2002. aastast sääraseid reise põhiliselt Mallorcale ja Toscanasse korraldanud Hawaii Expressi turundusjuhi Priit Salumäe sõnul on Hispaania ja Itaalia kevadel Euroopas treenimiseks parimad kohad.



«Paljud harrastajad võtavad ka ülejäänud pere kaasa. Prantsusmaal on sel ajal liiga jahe,» selgitab Salumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles