Elu sõidu teinud Kaldvee: olen ise ka üllatunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martten Kaldvee
Martten Kaldvee Foto: Toomas Huik

Laskesuusatamise MK-etapil Saksamaal Oberhofis sai suurepärase üllatusega hakkama Martten Kaldvee, kes lõpetas meeste 10 km sprindi seitsmenda kohaga.

Ühe möödalasu teinud Kaldvee kaotas sõidu võitnud venelasele Jevgeni Ustjugovile 27,6 sekundit.

Kaldvee senine parim tulemus oli 45. koht mullustelt maailmameistrivõistlustelt 20 km sõidus. «Olen ise ka üllatunud. Ma ei oskagi öelda, kust see tuli,» naeris 23-aastane Kaldvee. «Ausalt öeldes mõtlesin enne starti, et oma eelnevaid võistlusi vaadates oleks hea, kui sellise tuulega kolme-nelja trahviga pääseks.»

«Eelmine kord Pokljukas õnnestus sprindis näiteks kaheksa trahvi lasta,» jätkas ta. «Seekord sain ühega hakkama, tuli lihtsalt nii kõva tuul, et viis lasu ära.»

Sarnaselt Roland Lessingule, kes detsembris sai Pokljuka MK-etapil jälitussõidus teise koha, kiitis ka Kaldvee oma suuski. «Hooldetiim tegi suure töö ära,» tunnustas ta määrdemehi. «Nagu alati, olid väga head suusad!»

Lisaks Kaldveele jõudis punktikohale ka esimest hooaega laskesuusatajana võistlev Priit Narusk. Oberhofis MK-debüüdi teinud Narusk eksis lamades kolmel ning püsti vaid ühel lasul ning lõpetas 33. kohaga, kaotades võitjale 1.52,8.

Kolm möödalasku teinud Kauri Kõiv jäi esimesena punktikohalt välja, saades 41. koha, kaotust võitjale 2.05,1. Kusjuures, esimese tiiru järel sõitis Kõiv kümnenda koha piirimail, ent püstitiiru jõudes oli parasjagu liiga tugev tuul.

Stardinimekirjas oli ka Priit Viks, kes aga haigestumise tõttu ei võistelnud.

Koondise peatreener Hillar Zahkna oli meestega ülimalt rahul. «Täna läks päris hästi,» rõõmustas ta. «Martten kasutas võimaluse ära. Täna oli täielik tormituul, arvasin, et võistlus jääb üldse ära, meie õnneks aga ikkagi toimus.»

Zahkna tõdes, et sellist tulemust ootas ta Kaldveelt juba mõnda aega. «Koht on muidugi üllatus, aga see, et ta hästi tegi, ei olnud enam üllatus, sest ta on sel hooajal oma suusakiirust juba näidanud,» sõnas Zahkna. «Seitsmes koht ei tulnud ainult laskmise najalt, ta sõitis ka tugevalt.»

Homme on Oberhofis kavas ühisstardiga sõit, kuhu pääsevad MK-sarja 30 paremat, ühtegi eestlast nende seas veel pole. Eestlased võistlevad järgmisena tuleval nädalal Ruhpoldingu MK-etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles