Leetma hakkab mängima Soome teises liigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivo Leetmaa Nõmme Kalju särgis (paremal)
Liivo Leetmaa Nõmme Kalju särgis (paremal) Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Eelmisel hooajal töö kõrvalt üle Soome lahe Paide linnameeskonna mängudel käinud Liivo Leetma sel aastal paidelasi enam ei abista, vaid hakkab mängima põhjanaabrite tugevuselt kolmandas jalgpalliliigas.

Grankulla IFK kodulehekülg teatas, et endise Eesti koondislasega on jõutud algava hooaja osas kokkuleppele, ning mängija kinnitas seda ka Soccernet.ee-le.

«Töötan ja veedan suurema osa ajast siin, sellepärast võtsingi sellise otsuse vastu,» kommenteeris Adidase firma heaks töötav Leetma. «Klubi eesmärk on järgmise kahe aasta jooksul jõuda tagasi esiliigasse ja nad üritavad selle nimel pingutada.»

Mullu kevadel Nõmme Kaljust lahkunud ja Soomes tööle asunud poolkaitsja on sealses liigas pallinud varemgi, mängides Kotka KooTeePee ridades kaks aastat ka Veikkausliigas. Praegu on ta aga amatöör, nagu kõik meeskonnakaaslasedki.

Paide klubi ust ei löö ta pauguga kinni, vaid jätab selle praokile: «Mul on alati võimalus sinna tagasi jõuda, aga esialgu olen hooaja lõpuni siin. Loodetavasti jäädakse Meistriliigasse püsima ja eks siis 2011. aastal paistab.»

Hilissügisestel üleminekumängudel oli just Leetmal oluline roll paidelaste püsimajäämise kindlustamisel. Valga Warriori vastu hoidis ta avakohtumises ohjes Warriori suurimat väravakütti Sander Rõivasseppa ning kordusmängus lõi ta värava, ilma milleta oleks edukamaks osutunud Valga klubi.

Tänavust hooaega silmas pidades peab ta oluliseks, et Paide linnameeskond hangiks kindlasti juurde täiendusi.

«Häid mängijaid seal siiski jagub ja erinevatest klubidest liigub ka mehi praegu,» arvas peagi 33-aastaseks saav ekskoondislane.

«Mida ühtlasemad liinid on, seda suurem on tõenäosus, et jäädakse püsima. Vaja on kõvasti trenni teha ja ilmselt hakatakse püsimajäämise nimel võitlema kolme-nelja võistkonna vahel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles