Kes pääseb teatenelikusse?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk Otepää MK-etapil.
Kaspar Kokk Otepää MK-etapil. Foto: Karli Saul

Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Aivar Rehemaa – ilmselt ei kahtle keegi, et need kolm meest Vancouveri olümpial Eesti teatenelikusse kuuluvad. Ent kes võiks olla neljas?


Otepää MK-etapil tegi teatesõitu pääsemiseks tõsise avalduse 17. koha saanud Kaspar Kokk. Kas see tagab talle ka koha 24. veebruaril peetavas sõidus, pole aga sugugi kindel. Eelkõige konkureerib ta selle koha pärast Algo Kärbiga, kes Otepääl küll 29. kohaga leppis, kuid Tour de Skil 10 km klassikasõidus 22. positsioonil lõpetas.



Nii Kokk kui ka Kärp tõdesid kui ühest suust, et selle küsimusega nad oma pead ei vaeva. Lõpliku otsuse langetab peatreener Mati Alaver. Nemad annavad oma parima, et koht auga välja teenida.



«Ma ei oleks väga pettunud, kui ma teatenelikusse ei pääse. Minu hooaja põhieesmärk on Vancouveri olümpia 50 km klassikasõit. Teade oleks lihtsalt suur boonus,» nentis Kärp ja lisas: «Igal juhul tänase (laupäevase – toim) sõiduga poleks seal midagi teha. Aga ilmselt oli põhjuseks ka see, et ma pole tuurist veel päris välja puhanud.»



Koka sõnul saavad teateneliku lõpliku koosseisu juures otsustavaks OMi esimesed distantsid. Nende põhjal langetab Alaver ka tähtsa otsuse. «Sportlased ise teatesõidu peale jaanuaris veel ei mõtle. See koosseis selgub lõplikult esimeste olümpiasõitude põhjal,» kinnitas Kokk.



Koondise peatreener Alaver tõdes, et Kokk tegi kõva avalduse olümpiakoondise kandidaatide ringi pääsemiseks.



«Kui arvestada ka Algo eelmiste võistlusega, siis on meil teatemeeskonna valikus kaks meest juures. Praegu on nad võrdsel tasemel,» kinnitas Alaver. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles