Halb jää sundis tantsijaid sõidujoont muutma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimeste Eesti sportlastena käisid Tallinna EMi jääl Caitlin Mallory ja Kristjan Rand. Kohustusliku tantsu järel asuvad nad 15. kohal.
Esimeste Eesti sportlastena käisid Tallinna EMi jääl Caitlin Mallory ja Kristjan Rand. Kohustusliku tantsu järel asuvad nad 15. kohal. Foto: Liis Treimann

Kuigi Eestit esindav jäätantsupaar Caitlin Mallory – Kristjan Rand peavad kohustuslikku tantsu oma nõrgimaks lüliks, alustati iluuisutamise EMi isikliku rekordiga.



Teist hooaega koos uisutavad Mallory ja Rand teenisid Tallinnas peetaval võistlusel kohtunikelt kohustusliku tantsu tango eest hindeks 29,16 punkti, senise parima tulemuse 27,46 saavutasid nad septembri lõpus Vancouveri olümpia kvalifikatsioonivõistlusel.



«Hästi tuli välja,» oli 22-aastane Rand etteastega rahul. «Kuna see on meil kõige nõrgem tants, on rekordi püstitamine hea tulemus.»



Jää oli halb


«Olen väga rahul, minu arvates uisutasime väga hästi ja kirglikult, rahvas andis meile palju positiivset energiat,» lisas paarilisest kümme päeva vanem Mallory.



29,16 punkti andis Eesti paarile 15. koha. Aasta tagasi Helsingis peetud EMil kogusid nad kohustusliku tantsu finn­stepi eest 24,22 punkti ja paiknesid alles 19. kohal.



«Ausalt öeldes ei osanud ma nii head summat oodata, kuna kohustuslik tants on tõesti meie kõige nõrgem külg,» tunnistas Mallory. «Aga see, et alustasime võistlust isikliku rekordiga, on kindlasti väga hea märk!»



Loosirattas olid kohustuslike tantsudena tango ja valss, Ranna sõnul olid pea kõik uisutajad õnnelikud, et neist kahest just tango valituks osutus. «Igale paarile meeldib tango rohkem, sest see on lühem,» naeris ta. «Valss on nii pikk, peaaegu nagu vabakava juba. Pealegi on valss märksa raskem.»



Mallory ja Rand on alates olümpia katsevõistlusest treeningutel just tangole tavapärasest rohkem tähelepanu pööranud. «Oleme seda ikka kõvasti harjutanud, minu arvates oleme selle aja jooksul ka palju edasi arenenud,» mõtiskles Rand. «Tehniline pool on praegu kindlasti tugevam.»



Vaid jää valmistas Rannale eilse etteaste juures pisut muret. «Jää oli nii halb,» alustas ta. «Tähendab, jää on hea siis, kui see on äsja kastetud, aga kuna me olime pärast kastmist teise grupi lõpus, olid teised juba jäljed sisse sõitnud. Pidin olema eriti ettevaatlik ja oma sõidujoonist muutma.»



Kartis publiku suhtumist

«See oli üsna huvitav kogemus,» jätkas Rand. «Tavaliselt ma seda ei tee, kuna tihti oleme võistlusjärjekorras üldse esimesed.»



Algul Eesti kodakondsust taotleda plaaninud, ent siis sellest plaanist siiski loobunud Mallory kartis enne võistlusi, et äkki suhtub Eesti publik temasse seetõttu halvasti – jääb ju paaril tema otsuse tõttu Vancouveri olümpial võistlemata.



Kohustuslikku tantsu Saku suurhalli vaatama kogunenud inimesed aga näitasid, et tema hirmul polnud alust, tervitades Eesti paari suure aplausiga. «Nad plaksutasid kõvasti juba siis, kui esimest korda jääle astusime, see oli väga meeldiv!» õhkas Mallory. «Ma ei tundnud nende poolt mingit negatiivsust, meid võeti väga soojalt vastu.»



Üsnagi ootuspäraselt on kohustusliku tantsu järel esikohal mullu Helsingi EMil meespartneri põlvevigastuse tõttu võistluse katkestanud Venemaa paar Oksana Domnina – Maksim Šabalin. Eelmise aasta maailmameistrid teenisid kohtunikelt isiklikku tippmarki märkivad 42,78 punkti.



«Võrreldes Venemaa meistrivõistlustega astusime sammu edasi, seda nii tehniliselt kui ka vaimselt,» rõõmustas Domnina, kes vahetas EMiks ka kleiti – uus on senistega võrreldes märksa tagasihoidlikum, pannes rohkem rõhku just paari esitlusele. «Nüüd teame, kuidas kohtunikud meie kava hindavad, ning ei pea enam väga pabistama.» Teisel kohal on 37,87 punktiga tiitlikaitsjad Jana Hohlova – Sergei Novitski.



Mulgi polka


Kolmandat kohta hoiavad 37,47 punktiga mullused hõbemedalivõitjad Federica Faiella – Massimo Scali.



Täna on jäätantsijatel puhkepäev, homme on kavas originaaltants, milleks sel hooajal on rahvalik tants. Eesti paar Mallory-Rand esitab Mulgi polka.



«Originaaltants on meil üles ehitatud emotsionaalsusele,» selgitas Rand. «Kiire muusika ja uhked riided. Kuna võistleme kodus, on ehk puhta sõidu puhul võimalik teenida hooaja parim punktisumma.» Eesti paari isiklik rekord on aasta tagasi Helsingis saavutatud 45,70.


Eilne paarissõidu lühikava lõppes pärast Postimehe trükkiminekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles